Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Letnie kapcie i fele VI gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Letnie kapcie i fele VI gen

Witam, Panowie jestem na kupnie opon i felg( Civic coupe D16Y8),po 1 nie wiem jakie beda lepsze fele 15 czy 16 z tym ze chcialbym obnizyc troche autko po 2 opony,ma ktos jakies sprawdzone firmy i modele bo jest tego troche a ja juz nie wiem co wybrac???
    Last edited by pain; 25-10-2010, 13:25.
    1996r. D16Y8 127HP

Zamieszczone przez emsi01 Zobacz posta
    chcialbym obnizyc troche autko po 2 opony
    Co masz na mysli? To nie opony obnizaja samochod tylko sprezyny. Masz na mysli opony o mniejszym profilu?
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zle to troche sformułowałem...wiadomo ze opony nie obnizaja zawieszenia;P tylko jaki rozmiar bedzie najodpowiedniejszy by potem jeszcze bezpiecznie bez obcierania o nadkola obnizyc autko???
      1996r. D16Y8 127HP

Comment

Bierz 15" z oponami 195/50. 16" to już spora felga i w CVC średnio to wygląda.

Firm jest dużo, tyle ile rozmiarów opon więc podaj jaką kwotą dysponujesz (opony + felgi).

Comment

No własnie tez bym bardziej obstawał za 15", jakies 2000zł moge przeznaczyc i jeszcze jedno, mam srebną coupe,jaki kolorek felgi byscię wybrali do tego koloru nadwozia bo mi sie osobiscie podoba cała czarna lub czarna lub grafitowa z polerowanym rantem...???
          1996r. D16Y8 127HP

Comment

Całość w czerni/ czarny + czerwony lip/ czarny mat/ czarny+polerowany rant. Takie wg mnie ładnie będą wyglądać.

Comment

hmm 15 z oponami 195/50r15 sam mam takie ale dla mnie balony po głowie chodzą mi teraz 16 z oponami 195/45r16 poglądowo urzucam fotki mojej hondy i felgi 16 przykładanej do koła
              Last edited by Gość; 27-03-2010, 21:20.

Comment

A miał ktos stycznosc z oponami TOYO Proxes T1R???
                1996r. D16Y8 127HP

Comment

Żadnej Chińszczyzny już lepiej kupić Kleber Hydraxer. Cenowo nie zabijają a na drodze rewelka. Zresztą poczytaj opinie.
                  Osobiście zmieniłem tydzień temu na fele 15 4 x 100 6,5 et 35 z oponami jak wyżej w rozmiarze 195.50.15 przy czym według moich spostrzeżeń wysokość opony mogla by być 55. Przy większej ilości osób / bagażu u mnie potrafi lekko dobijać zawieszenie i odnosi się wrażenie jak by fela leciała po glebie (kamienie dziury itp). Poza tym żadnych zastrzeżeń.
                  PS Zawieszenie seryjne mam jeszcze i dosyć nisko siedzi. Felki marki Oz troche ciężkie bo prawie 9 kg jednak moja hanka dobrze sobie z nimi radzi wkońcu to 1.5 115 KM

Comment

O matko.... Toyo chińszczyzna, to są bardzo dobre japońskie opony, podobno szybko się ścierają ale przyczepność mają rewelacyjną. ja mam 15" 195/50 i powiem wam że przynajmniej w moim przypadku niższy profil grozi urazami kręgosłupa po wjeździe w jakąś nierówność (może się jeszcze nie przyzwyczaiłem...)

Comment

Ja mam Toyo T1R i sobie chwalę.

Comment

Czyli jednak Toyo nie takie złe jak opisują, a jak się ma z przyczepnością na zakrętach? Ja na swoich mógłbym odwalić stójkę na dwóch kołach :P tzn prędzej się przewrócę na rondzie na bok niż odpuszczą od gleby. Na mokrej nawierzchni też bardzo bardzo przyzwoicie i droga hamowania krótka praktycznie niewielka różnica między suchą a mokrą nawierzchnią. Pytanko z innej beczki jakie ciśnienie macie w oponkach właśnie w tym rozmiarze 195/50/15 ?? Niby na seryjnych 14 powinno być około 2,4 przód 2,3 tył, ja w swoje nabiłem po 2,5 w każda i wcale nie czuje że za mało albo za twardo czy za miękko

Comment

ja mam T1R 195/50R15 i cisnienie 2,2 z przodu i 2,1 z tylca. nie jest twardo, nie jest miekko ale na tych oponach i tak komfort bardzo dobry. a w zakretach? wchodzilem ostatnio testowotak z 60km/h w dosc ciasny zakret. wylcialem z fotela na szybe a opony nawet nie zapiszczaly
                          sigpic

Comment

https://allegro.pl/item1009389713_ok...felgi_alu.html będą pasowały ??? ET nie za duże???może by je na jakiś ciemny kolorek przemalowac???
                            1996r. D16Y8 127HP

Comment

Working...
                            X