Witam, Panowie jestem na kupnie opon i felg( Civic coupe D16Y8),po 1 nie wiem jakie beda lepsze fele 15 czy 16 z tym ze chcialbym obnizyc troche autko po 2 opony,ma ktos jakies sprawdzone firmy i modele bo jest tego troche a ja juz nie wiem co wybrac???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Letnie kapcie i fele VI gen
Collapse
X
-
Zamieszczone przez emsi01 Zobacz postachcialbym obnizyc troche autko po 2 opony
-
No własnie tez bym bardziej obstawał za 15", jakies 2000zł moge przeznaczyc i jeszcze jedno, mam srebną coupe,jaki kolorek felgi byscię wybrali do tego koloru nadwozia bo mi sie osobiscie podoba cała czarna lub czarna lub grafitowa z polerowanym rantem...???1996r. D16Y8 127HP
Comment
-
Żadnej Chińszczyzny już lepiej kupić Kleber Hydraxer. Cenowo nie zabijają a na drodze rewelka. Zresztą poczytaj opinie.
Osobiście zmieniłem tydzień temu na fele 15 4 x 100 6,5 et 35 z oponami jak wyżej w rozmiarze 195.50.15 przy czym według moich spostrzeżeń wysokość opony mogla by być 55. Przy większej ilości osób / bagażu u mnie potrafi lekko dobijać zawieszenie i odnosi się wrażenie jak by fela leciała po glebie (kamienie dziury itp). Poza tym żadnych zastrzeżeń.
PS Zawieszenie seryjne mam jeszcze i dosyć nisko siedzi. Felki marki Oz troche ciężkie bo prawie 9 kg jednak moja hanka dobrze sobie z nimi radzi wkońcu to 1.5 115 KM
Comment
-
O matko.... Toyo chińszczyzna, to są bardzo dobre japońskie opony, podobno szybko się ścierają ale przyczepność mają rewelacyjną. ja mam 15" 195/50 i powiem wam że przynajmniej w moim przypadku niższy profil grozi urazami kręgosłupa po wjeździe w jakąś nierówność (może się jeszcze nie przyzwyczaiłem...)
Comment
-
Czyli jednak Toyo nie takie złe jak opisują, a jak się ma z przyczepnością na zakrętach? Ja na swoich mógłbym odwalić stójkę na dwóch kołach :P tzn prędzej się przewrócę na rondzie na bok niż odpuszczą od gleby. Na mokrej nawierzchni też bardzo bardzo przyzwoicie i droga hamowania krótka praktycznie niewielka różnica między suchą a mokrą nawierzchnią. Pytanko z innej beczki jakie ciśnienie macie w oponkach właśnie w tym rozmiarze 195/50/15 ?? Niby na seryjnych 14 powinno być około 2,4 przód 2,3 tył, ja w swoje nabiłem po 2,5 w każda i wcale nie czuje że za mało albo za twardo czy za miękko
Comment
-
-
https://allegro.pl/item1009389713_ok...felgi_alu.html będą pasowały ??? ET nie za duże???może by je na jakiś ciemny kolorek przemalowac???1996r. D16Y8 127HP
Comment
Comment