Zeszłej jesieni kupiłem felgi aluminiowe, ale były troche porysowane i chce je odnowić. Czytałem juz posty na temat malowanie felg, ale jedyne co mi sie przydalo do wiadomosci to to jakie zastosowac papiery scierne podczas matowania powierzchni.. I tak tez zrobilem. Teraz czeka mnie malowanie juz felg. Kupilem juz kolorek i bezbarwny lakier. Tylko jak teraz to pomalowac, aby powierzchnia juz po malowaniu nie była chropowata tylko gladka i blyszczaca, slyszalem, ze nalezy nalozyc kilka warsta lakieru bezbarwnego, ale nie wiem czy to prawda.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak malowac, aby byla równa i ładna powierzchnia VI gen
Collapse
X
-
Rozumiem, ze lakier masz w sprayu. Każdą warstwę lakieru nakładasz delikatną mgiełką - lepiej położyć 10 warst niż się spieszyć i zrobić zacieki które będziesz musiał zrywać papierem. Po każdej warstwie wygładzasz lakier, najlepiej bardzo delikatną pastą do polerki lub drobniutkim papierem wodnym. I tak powoli do celu. Nakładanie lakieru home-made to żmudna i pracochłonna robota. Miłej zabawy.Last edited by majkel79; 15-03-2010, 08:44.
-
Zamieszczone przez silver30 Zobacz postaTak dokładnie farbę mam w sprayu. Tylko powiedz mi Majkel czy lepiej nalozyc jedna warstwę bazy i kilka warstw bezbarwnego czy kilka tego i kilka tego?
Comment
-
Zamieszczone przez silver30 Zobacz postaA co jeżeli felgi, które chce odnowić juz maja nałożony wcześniej lakier? Zmatowiłem stary lakier wykorzystaując coraz drobniejszy papier - 80, 120, 180, 220 i na koniec 240.
Comment
-
Jeżeli zarysowania felgi są niewielkie to psiknij całość fillerem (wypełniaczem). Jak to wygładzisz pózniej wodnym to będziesz miał idealną bazę do malowania.
Comment
-
Zamieszczone przez silver30 Zobacz postazarysowania troszke przezzlifowałem,a jak wyglada ten wypelniacz? i czy na niego trzeba i tak dawac podklad?
Comment
-
Zamieszczone przez majkel79 Zobacz postaNie, wypełniacz jest zarazem podkładem.
Comment
-
Zamieszczone przez silver30 Zobacz postaMajkel czyli mam rozumiec, że kazdy podkład jest wypełniaczem czy po prostu jest jakis rodzaj podkładu, który jest wypełniaczem?
A jeśli już chcesz żebym był konkretny to mogę Ci polecić jednokomponentowy filler Protect 370 firmy Novol.Last edited by majkel79; 16-03-2010, 09:57.
Comment
Comment