Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawidłowe dobranie felgi do Civic VI? czy te felgi wejdą? - parametry felg.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez krzychu392 Zobacz posta
    Przecież w oryginale et jest 45 to czemu 40 to Maks
    W oryginale masz 5,5 cala. Jeśli dla Ciebie to żadna różnica to kupuj....

Comment

Po to tutaj pytam bo się nie znam na tym

Comment

wracajac do tematu felgi pasuja
        Załączone pliki

Comment

............................

Comment

czyli podpowiec jarko sie nie sprawdzila zaryzykowalem zamowilem i sie okazuje ze sa ok i 6 cali i 50et nie przeszkodzilo i dalej twierdze ze jednak podpowiedzi nie sprawdzily sie......
            pozdrawiam i dzieki za pomoc

Comment

Zamieszczone przez krzychu392 Zobacz posta
              czyli podpowiec jarko sie nie sprawdzila zaryzykowalem zamowilem i sie okazuje ze sa ok i 6 cali i 50et nie przeszkodzilo i dalej twierdze ze jednak podpowiedzi nie sprawdzily sie......
              pozdrawiam i dzieki za pomoc
              Wsadź rozmiar zamienny jaki powinien być tj 195/50 i skręć na max koła ;-) Cieszę się że pasują, tylko czy wyglądają o co mi chodziło od początku. Daj foto z profilu jak to wygląda.
              20200402_003802.jpg
              Last edited by JarkoCivic; 02-04-2020, 00:50.

Comment

Nadeszła wiosna i problem... jakie felgi kupić? 15 cali i opona 55/195 czy 16 cali i opona 50/195? Chciałbym by się komfortowo jeździło, ale obawiam się że 16stka to już będzie za twardo... Ma ktoś z was porównanie? Oczywiście nadwozie MB2

Comment

dużo było pisane o zaletach i wadach w różnych tematach nie tylko tu, co się wiąże z tym kiedy założymy koła większe niż standard.
                  16" w MB2 to nie tylko nie będzie komfortu to też będzie większe spalanie, większy ciężar kół to i gorsze prowadzenie, ograniczenia co do samych felg bo może obcierać o rant nadkola albo elementy zawieszenia jak źle dobierzesz ET, dodatkowo to przewymiarowanie będzie wyglądało pokracznie. Takie auto jak MB2 wygląda kompaktowo, zwarcie i "sprytnie" a tu "takie koła" więc można przedobrzyć. W zasadzie to ani komfortu ani wyglądu.
                  Moim zdaniem 15" to rozsądny max co warto wkładać bo i tak różnicę będzie czuć, na gorzej w prowadzeniu szczególnie po nierównych zmęczonych drogach, bo to też jest ważne po czym będziesz jeździł. Jeśłi codziennie masz drogi jak stół to 15" ok, a jak drogi lokalne w słabym/średnim stanie to i taka jazda będzie.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Mialem 16" w 6genie, zarowno w 3D jak i aero i nie odbieram tego jako pokracznie ani przewymiarowane

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                      dużo było pisane o zaletach i wadach w różnych tematach nie tylko tu, co się wiąże z tym kiedy założymy koła większe niż standard.
                      16" w MB2 to nie tylko nie będzie komfortu to też będzie większe spalanie, większy ciężar kół to i gorsze prowadzenie, ograniczenia co do samych felg bo może obcierać o rant nadkola albo elementy zawieszenia jak źle dobierzesz ET, dodatkowo to przewymiarowanie będzie wyglądało pokracznie. Takie auto jak MB2 wygląda kompaktowo, zwarcie i "sprytnie" a tu "takie koła" więc można przedobrzyć. W zasadzie to ani komfortu ani wyglądu.
                      Moim zdaniem 15" to rozsądny max co warto wkładać bo i tak różnicę będzie czuć, na gorzej w prowadzeniu szczególnie po nierównych zmęczonych drogach, bo to też jest ważne po czym będziesz jeździł. Jeśłi codziennie masz drogi jak stół to 15" ok, a jak drogi lokalne w słabym/średnim stanie to i taka jazda będzie.
                      Tego się obawiałem że komfort jazdy spadnie i to dość znacznie, też o tym czytałem na różnych stronach, ale pomyślałem że najlepiej spytać osób które jeżdżą lub jeździły akurat tym modelem. Aktualnie mam 185/60 R14 na stalówkach i przede wszystkim cenie sobie komfort jazdy. Wolałbym uniknąć wydawania dość sporej sumy i jeszcze później być niezadowolonym, tym bardziej że mam opony w bardzo dobrym stanie..

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                      Mialem 16" w 6genie, zarowno w 3D jak i aero i nie odbieram tego jako pokracznie ani przewymiarowane
                      Filipfm, gdybyś miał kupić jeszcze raz 16stki to byś kupił?

Comment

o gustach nie dyskutujemy, dla mnie 16" w VI genie to pokraka, a jazda jest jakbym do biegania ubrał gumowce, taki jest efekt. Do tego dynamika spada i prędkość maxymalna nawet o 30km/h w silniku 1,4. ..naprawdę sensu to nie ma.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Gusta gustami ale do silnika 1,4 liftback założyłem 185x55 14 et37, i wydaje mi się ze lepiej się zbiera lepiej trzyma w zakrętach i komfort jazdy jest dobry .Miłego hondowania.

Comment

Working...
                          X