Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawidłowe dobranie felgi do Civic VI? czy te felgi wejdą? - parametry felg.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prawidłowe dobranie felgi do Civic VI? czy te felgi wejdą? - parametry felg.

Witam, posiadam Honde Civic Hatchback 1.4i 90KM z 1996r. model: honda-civic-vi-14is-hatchback-swietokrzyskie-starachowice-345175137.jpg w związku z tym mam pytanie Czy alufelgi "Enzo 15” 4x100, 6,5j et 38" będą pasowały do mojej hondy ? Jeśli tak, to opony o jakich wymiarach byłyby najlepsze do tego modelu i do w/w felg? Z góry dziękuję za pomoc

Zamieszczone przez Damuros Zobacz posta
    Witam, posiadam Honde Civic Hatchback 1.4i 90KM z 1996r. model: [ATTACH=CONFIG]39241[/ATTACH] w związku z tym mam pytanie Czy alufelgi "Enzo 15” 4x100, 6,5j et 38" będą pasowały do mojej hondy ? Jeśli tak, to opony o jakich wymiarach byłyby najlepsze do tego modelu i do w/w felg? Z góry dziękuję za pomoc
    W japońskich wersjach tego modelu (coupe, sedan i hatchback 3d) rozstaw śrub to 4x114,3
    Zdziwiłbym się gdyby tutaj było inaczej więc felgi 4x100 raczej nie podejdą ale lepiej niech to potwierdzi właściciel jakiejś angielki.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez d14b3l Zobacz posta
      W japońskich wersjach tego modelu (coupe, sedan i hatchback 3d) rozstaw śrub to 4x114,3
      4x114,3 w 6genie jest tylko i wyłącznie w budzie 5d i Aero w wersji 1.8 VTi czyli odpowiednio kody budy MB6 i MC2.
      Wszystkie pozostałe wersje silnikowe niezależnie czy Coupe, Hatch, Sedan, Liftback czy Aerodeck mają 4x100

Comment

Panowie, ale czy felgi 6,5j et 38 będą pasowały ?

Comment

Zamieszczone przez Damuros Zobacz posta
          Panowie, ale czy felgi 6,5j et 38 będą pasowały ?
          Będą śmigać aż miło.
          Mam teraz takie alufele i 195/50/15.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
            Mam teraz takie alufele i 195/50/15.
            Czy te wymiary opony nie są za szerokie do tego auta? chodzi o moc? czy bardzo stracił w stosunku do oryginałów?

Comment

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
              Czy te wymiary opony nie są za szerokie do tego auta? chodzi o moc? czy bardzo stracił w stosunku do oryginałów?
              Hanka dopiero po założeniu tych gum zaczęła jeździć! Trzyma się, mocy nie straciła a rzekł bym że się lepiej zbiera. Na paliwie nie zauważyłem różnicy. Na tych oponach to Hanka zyskała. Petarda!

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
                Hanka dopiero po założeniu tych gum zaczęła jeździć! Trzyma się, mocy nie straciła a rzekł bym że się lepiej zbiera. Na paliwie nie zauważyłem różnicy. Na tych oponach to Hanka zyskała. Petarda!
                Ja mam podobnej wielkości i odsadzaniu felgi tylko, że to 7J szerokość i za krótkie szpilki, więc nie mogę ich używać. A oponki zimowe mam używane, ale jak nówki. Musze sprzedać, bo te koła dostałem z autem.

Comment

felgi Vl gen beda pasowały ET50 ?

witam czy do civic 1999r Vl gen beda pasowaly alufelgi otwor centralny 56.1 4x100 et50 15x6j
                  prosze o pomoc i dzieki
                  Załączone pliki

Comment

Za duże ET. Max 40

Comment

Obstawiam że będzie równo z nadkolem czyli zajebiście. U siebie mam 6.5 40et opona 205 i jest rowniótko a nawet jeśli ci wyjdzie pare mm to nic nie znaczy.

Comment

Zamieszczone przez enneagram Zobacz posta
                        Obstawiam że będzie równo z nadkolem czyli zajebiście. U siebie mam 6.5 40et opona 205 i jest rowniótko a nawet jeśli ci wyjdzie pare mm to nic nie znaczy.
                        Twoja wiedza jest słaba. Im większe ET tym felga jest bardziej osadzona w nadkolu. Jeśli Ty masz na równo, to na pewno nie masz ET40 bądź szerokość felgi nie jest 6,5J. Tyle
                        Last edited by JarkoCivic; 26-03-2020, 11:50.

Comment

ale te odpowiedzi to jednak mi nic nie pomogly

Comment

Zamieszczone przez krzychu392 Zobacz posta
                            ale te odpowiedzi to jednak mi nic nie pomogly
                            Przecież Ci napisałem że za duże ET więc czemu twierdzisz że to info Ci nie pomogło?

Comment

Przecież w oryginale et jest 45 to czemu 40 to Maks

Comment

Working...
                              X