Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wycieraczki i spryskiwacz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wycieraczki i spryskiwacz

Witam.Dopatrzyłem się że po spryskaniu przedniej szyby muszę załączyć wycieraczki.W moich poprzednich autach włączały się automatycznie.Dajcie znać czy "ten typ tak ma" czy kolejne popołudnie w garaźwu.
    ビートル ジョン

ten typ tak ma tez tak mam w swoim civicu i powiem ze to jest wygodniejsze i bardziej praktyczne rozwiazanie. np gdy masz brudna szybe i nie pada deszcz chcesz ja przetrzec i akurat zabraklo Ci plynu w spryskiwaczu to przy automatycznym zalaczaniu wycieraczek slyszysz bardzo "przyjemny" zgrzyt gum wycieraczek o szybe Jeszcze przy tym moze sie porysowac przednia szyba.

Comment

Dzięki kenzo.W sumie masz świętą rację-nie dość że szyba porysowana to i pióra wycieraczek częściej wymieniane.Miałem demontować przełącznik przy kierownicy ale odpuszczam.Pozdrawiam.
      ビートル ジョン

Comment

Witam
        Jakie sa dlugosci przednich pior wycieraczek oraz tylniej?? Honda civic 1998 1.4.

Comment

Zamieszczone przez podroze100l Zobacz posta
          Witam
          Jakie sa dlugosci przednich pior wycieraczek oraz tylniej?? Honda civic 1998 1.4.
          W sklepie podano mi że od kierowcy 50cm, pasażera 45cm. Ja mam założone 2x po 50 ale na mój gust to do kierowcy zmieściła by się 55.Jestem dość wysoki i trochę przeszkadza mi górny fragment niewytartej szyby.
          Jeżeli chodzi o tył to nie mam pojęcia. U mnie ktoś założył 40cm ale to jest zdecydowanie za mało... zamierzam zmienić.

Comment

Ja mam 45 od kierowcy i tylnią a pasażera 50.Zestaw Bosch ze spojlerkiem dla kierowcy.
            ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
              Witam.Dopatrzyłem się że po spryskaniu przedniej szyby muszę załączyć wycieraczki.W moich poprzednich autach włączały się automatycznie.Dajcie znać czy "ten typ tak ma" czy kolejne popołudnie w garaźwu.
              to chyba masz jakas awarie bo u mnie właczaja sie automatycznie
              www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

ja mam civic 2002 VII gen . 1.4 i zalanczaja mi sie automatycznie :P

Comment

ręcznie

Civic 1,4i / 1997 / 5d
                  U mnie też właczyć trzeba osobno. Nie wydaje mi się żeby to była awaria. Może to zależy od modelu czy rocznika skoro innym włącza się automatycznie.
                  A wycieraczki: od kierowcy - 53 cm; od pasażera 48 cm; tylne - nawet nie wiem
                  Last edited by Gość; 24-09-2008, 14:40.

Comment

civic 1,4is/1998/5d osobna się włączają, dziwne trochę jak ktoś miał automatycznie zawsze ale ogólnie mi to nie przeszkadza. a wycieraczki kupiłem 50 i 45 ale trosze zamałe. Wydaje mi się że 53 i 48 było by idealnie

Comment

W mojej hondzie to samo BeatleJohn. spryskujesz szyby i musisz przekrecic wycieranie.
                      Mi to nie przeszkadza jest ok.

Comment

aerodeck 99/00 każda funkcja z osobna

Comment

Ależ stary temat z września ubiegłego roku .Na dźwigience jest diagram,że trzeba przyciągnąć ją do siebie w celu spryskania a następnie załączyć na dół do przetarcia szyby.
                          ビートル ジョン

Comment

Working...
                          X