Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

odnowienie hani

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• odnowienie hani

Co mogę we własnym zamresie i własnoręcznie zrobić z lakierem, aby lakier znów błyszczał jak kiedyś. Niestety nier mam pojęcia na temat malowania. Więc co proponujecie biorąc pod uwagę brak moich umiejetnosci w malowaniu. Proszę o poradę bo według mnie lakier u mnie zaczyna blaknąc a ahnia traci na swoim pięknie

tzn co masz na mysli? chcesz go wlasnorecznie malowac? ja bym polerke strzelil na poczatek... no chyba ze to juz masz za soba i nadal jest matowo
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

co polecicie do polerowania?

Comment

K2 - Ultra Wax
        lub jakikolwiek inny twardy wosk Carnauba
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

poszukaj sobie srodków Meguiar's w necie.
          sigpic

Comment

jeżeli jest zmatowiały lakier polecam pastę lekkościerną Tempo czeskiej firmy Druchema, lakier powinien odzyskać oryginalny kolor scierając zwietrzałą warstwę a na to jakiś koloryzujący wosk np. Simoniz do nabłyszczania i konserwacji karoserii
            Last edited by boss85; 11-08-2009, 14:26.

Comment

lakier bardzo nie jest matowy, ale juz nie ma takiego blysku. Dlatego szukam porady co najlepiej w takiej sytuacji zrobić, dodam ze lakier mam srebrny metalik wiec matowego nie widac za bardzo ale brak jest tej swiezosci co na poczatku

Comment

to najpierw kup tempo (tylko oryginalną tej firmy)i spróbuj na niewidocznej części lakieru jak się boisz i wtedy zobaczysz efekt (koszt do 10 zł). pasta jest lekkościerna także krzywdy nie zrobi Twojemu lakierowi, a lakier odzyska pierwotny kolor i znikną delikatne zarysowania

Comment

mówisz boss ze to pasta lekkościerna? Czym to sie nakłada i czym poleruje, bo nie wiem czy do tej pasty mozna kupic tą polerke co normalnie słuzy do polerowania? i czy po uzyciu tej pasty lekkosciernej nie zmatowieje mi lakier?

Comment

tak lekkościerna. nakłada się szmatką bardzo delikatną, po chwili ukazuję się mgiełka i wtedy zaczynasz polerować drugą delikatną suchą, czystą szmatką. Moja honda jest czerwona (milano red R81)i wiadomo co się dzieje z tym kolorem od słońca. Zrobiłem polerkę tą pastą i teraz się błyszczy jak psu... a zmatowiały lakier na dachu odzyskał swój kolor. Po tym zabiegu przydałby się wosk który ochroni karoserię od słońca i warunków atmosferycznych

Comment

czyli ta pasta tylko z lekka sciera stara wierzchnia warstwe lakieru i nie sciara lakieru az do golej blachy ani go nie matowi?
                      Pytam bo nigdy czegos takiego nie robilem i wole byc poinformowany o wszelkich rzeczach które mogą mnie zaskoczyc. Rozumiem ze ta psata robie kazda osobno czesć uwazajac na uszczelki i elementy pslastikowe?

Comment

no co Ty lakier do gołej blachy zetrze?? spróbuj najpierw na niewidocznym miejscu. Przed naniesieniem pasty radzę umyć hanię i poszekać aż wyschnie oraz nie możesz nakładać pasty na rozgrzany lakier i w pełnym słońcu. Musisz omijać wszytskie gumy i plastiki w Twoim aucie.
                        Last edited by boss85; 11-08-2009, 16:14.

Comment

mowicie ze później warto nawoskować? pojscie na latwizne, czyli woskowanie na bp na bezdotykowej bedzie bardzo złym pomysłem?
                          co do "odnowienia". wrzody na nadkolach czym najlepiej powstrzymac poki nie ma sie kasy na renowacje tego?
                          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=10232&page=2

Comment

Jak wypolerujesz autko to porządnie nawoskuj później ręcznie aby tak szybko nie blaknął lakier, no i zabezpieczysz go przed szybkim osiadaniem brudu i innych syfów, polecę Ci wosk tej firmy FORMUŁA 1 SHINEIT ALL TOTALNY POŁYSK LAKIERU 03 (688844282) - motoAllegro
                            Jest naprawdę super za te pieniądze, konkretnie ten oczywiście po sklepach też bez problemu do dostania, efekt powinien Cię zadowolić. Pozdr.
                            Bandit 1

Comment

Mam pytanie odnosnie tempo i polerwoania. Pierw myje samochod potem na sucha powieszchnie nakladam paste tempo, i jak polerowac? z jkaka siła jak długo?

Comment

Working...
                              X