delikatnie okrężnymi ruchami, nie polerujesz długo, chwile tak zeby zostawic warstwe pasty na koroserii a po chwili jak ukaże się mgiełka polerujesz...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
odnowienie hani
Collapse
X
-
Jeżeli ma być tanio to może być Tempo albo K2, ale efekt jest krótkotrwały i patrząc pod słońce widać smugi (im ciemniejszy lakier tym gorzej). Jeżeli ma to być dobrze zrobione i długo wytrzymać to tylko u lakiernika albo w firmie która specjalizuje się w polerowaniu nadwozi - koszt od ok 300 zł/ auto, polerka mechaniczna i pasty profesjonalne, efekt pierwsza klasa.
Jeżeli nie ma perforacji (dziur) to możesz spróbować preparat Brunox - czyścisz miejsce z parchów, malujesz brunoxem który reaguje z rdzą i jest jednocześnie podkładem pod lakier, kładziesz lakier, gotowe. Trudno powiedzieć jak długo wytrzyma, ale ja jakiś czas temu tak zrobiłem - pordzewiałe miejsce zrobiło się czarne - czyli jakaś reakcja tam zaszła, mam nadzieje że w tym miejscu na wiosnę nie wyjdą mi znowu pryszczeLast edited by przemo_wb; 31-08-2009, 14:39.
Comment
-
Zamieszczone przez m i C h a L e K Zobacz postarecznie pasta tempo k2
Comment
-
Zamieszczone przez silver30 Zobacz postaco jest takiego w umiejetnosci polerowania maszynowo polerka ze jezeli nie robilo sie tego to nie powinno sie do tego zabierac?
Pytam bo nigdy tego nie robilem ale zamierzam zakupic polerke i wypolerowac samochod polerka i pasta lub woskiem
Comment
-
w takim razie rozumiem dax ze najklepiej jechac do kogos kto sie na tym zna lub do lakiernika gdzie zrobia to w profesjonalny sposób.
Tylko w takim razie co zrobić jezeli chce na wiosne, tak jak mi radzono, uzyc pasty lekkosciernej i zetrzec stara warstwe lakieru, tak aby samochód odzyskał blask. Radzono mi w pierwszych postach, zeby zaraz po pascie lekkosciernej uzyc wosku, aby zabezpieczyc odswiezoina warstwe lakieru przed wplywem czynników zewnetrznych. Ale sam mówisz ze nakładanie pasty lub wosku ręcznie do głupota. Wiec co radzisz jako juz któs, któ ma w odnawianoiu lakieru jakieś doświadczenie?
Comment
-
Zamieszczone przez silver30 Zobacz postaw takim razie rozumiem dax ze najklepiej jechac do kogos kto sie na tym zna lub do lakiernika gdzie zrobia to w profesjonalny sposób.
Tylko w takim razie co zrobić jezeli chce na wiosne, tak jak mi radzono, uzyc pasty lekkosciernej i zetrzec stara warstwe lakieru, tak aby samochód odzyskał blask. Radzono mi w pierwszych postach, zeby zaraz po pascie lekkosciernej uzyc wosku, aby zabezpieczyc odswiezoina warstwe lakieru przed wplywem czynników zewnetrznych. Ale sam mówisz ze nakładanie pasty lub wosku ręcznie do głupota. Wiec co radzisz jako juz któs, któ ma w odnawianoiu lakieru jakieś doświadczenie?
ODNOWA LAKIERU
a najlepsi w tym fachu sa oni:
Diamentowa Ochrona Lakieru - ochrona lakieru samochodowego, powłoki ochronne lakieru, zabezpieczenie lakieru, renowacja lakieru, polerowanie lakieru, impregnacja tapicerki, czyszczenie tapicerki, detailing, ochrona felg, zabezpieczenie felg, pielęgna
Comment
-
Pasta ścierna np: farecla g3 nakładana na na mokro/mokre auto/nakładamy pastę a następnie polerujemy /ja mam dużą kątową szlifierkę tzw fleksa o regulowanych obrotach - ustawiamy na wolne!!! i do pracy uwaga na przetarcia lakieru , z czuciem Panowie i od czasu do czasu polewamy woda na koniec odrobinę pasty nablyszczającej/może być tempo/ i auto cudo. Po pastę warto udać sie do mieszalni lakieru lub kupić na allegro.
Pozdrawiam i miłej pracy
Comment
-
Zamieszczone przez notoniewiem Zobacz postaPasta ścierna np: farecla g3 nakładana na na mokro/mokre auto/nakładamy pastę a następnie polerujemy /ja mam dużą kątową szlifierkę tzw fleksa o regulowanych obrotach - ustawiamy na wolne!!! i do pracy uwaga na przetarcia lakieru , z czuciem Panowie i od czasu do czasu polewamy woda na koniec odrobinę pasty nablyszczającej/może być tempo/ i auto cudo. Po pastę warto udać sie do mieszalni lakieru lub kupić na allegro.
Pozdrawiam i miłej pracy
Comment
Comment