Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

to masz wybrakowaną wersje :P którym genem jeździsz?

Comment

Zamieszczone przez Jarek104
      którym genem jeździsz?
      chodzi o rocznik?

Comment

Chodzi o generację twojej Hani !!!!!!!!!
        U mnie jest tak samo czyli jak w temacie , a piszczek także posiadam.
        Pozdr.

Comment

W Hondzie (ja mam 6 generacje) światła powinny świecić i szyby nie powinny sie domykać (niestety) po wyjęciu kluczyka...

Zamieszczone przez arek
          Ale słyszałem, że można podłączyć do alarmu moduł, który przy zamykaniu drzwi domyka szyby. Może ktoś słyszał o tym patencie i ile może kosztować?
          Pozdrawiam
          Można zamontować taki moduł domykania szyb do alarmu za 150zł (Kraków) z robocizną już. Ale musisz mieć alarm, który ma możliwość dodania takiego modułu. Nie wszystkie alarmy mają! Z tego co się orientowałem to tylko te najtańsze alarmy (do ok 150zł za sam alarm) nie maja możliwości dodawania modułów. Jak ktoś jest zainteresowany to na priv mogępodać namiary na kogoś kto się tym zajmuje i jest "dobry i tani"

Comment

mi się wydaje że można spokojnie zamontować taki moduł domykania szyb nawet pod samą centralkę,wystarczy podpiąć sie pod masę centralki,i przy zamykaniu drzwi podawany jest impuls który uruchamia moduł (sam się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem),pozdrawiam

Comment

Ja też mam VI gena i też mam tak samo. Tzn. światła się palą niezależnie od silnika/zapłonu/kluczyka. Piszczy jeśli zapalone są światła, wyjęty jest kluczyk i otwarte drzwi kierowcy. Szyby pracują tylko przy zapłonie. A teraz moja wersja - dla czego konstruktorzy japońscy (bo tak samo miałem w corolli, carinie, lexusie) tak to wymyślili. Do piszczenia - nie trzeba dorabiać ideologi Ale możliwość zostawienia świateł może się przydać by np. móc zostawić w nocy, samochód na światłach w jakimś totalnie nieoświetlonym miejscu (na skraju lasu, na jakimś poboczu) oczywiście dla bepieczeństwa własnego i nadjeżdzającego samochodu. I nie musze w tym celu zostawiać kluczyka w stacyjce! Co może okazać się ważne szczególnie w nocy - gdy zostawiam auto z jakichś przyczyn. Tak samo istnieje możliwość mrugnięcia długimi - bez kluczyka w stacyjce. A z szybami jest tak jak jest. Ja bym wolał móc się nimi posługiwać niezależnie od zapłonu. Ale posiadacze dzieci... mogą mieć inne zdanie - wyciągamy kluczyk a dzieci dalej mogą się bawić w samochodzie. Nic nie zmajstrują, nie rozładują akumulatora.

Comment

Working...
              X