Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwne!!!!

Witam

Mam 2 uwagi:
    Czy w hondzie 1.4i rok 1999 3d po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki światła mijania powinny zgasnąć mimo ze nie wyłączyłem ich wyłącznikiem przy kierownicy?

Mi światła palą się cały czas nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki a włącznik świateł jest włączony -Czy to jest normalne

Po wyłączeniu zapłonu (kluczyk jeszcze w stacyjce) nie mogę domknąć elektrycznych szyb. Żeby zamknąć szyby muszę włączyć zapłon? Czy tak powinno być?

Proszę o odpowiedzi jak to jest w Waszych "maszynkach"? bo nie wiem czy tak jest seryjnie czy może zostało coś tam źle podłączone.

czesc...
    ja posiadam civic 5d z 2000r i u mnie jest tak samo zarowno z szybami jak i swiatlami... do tej pory nie zwracalem za bardzo na to uwagi jednak dales mi troche do myslenia...

Comment

W innych samochodach po wyłączeniu zapłonu światła gasną nawet gdy są włączone także moim zdaniem dziwnie jst to zrobione w hondzie

Comment

co do swiatel to powiem Ci ze chyba tak powinno byc, bo ja jak zgasze silnik, zostawie wlaczone swiatla i otwieram drzwi to wydobywa sie taki ostrzegawczy "piszczek". Wedlug mnie ma to zapobiegac wlasnie zostawieniu wlaczonych swiatel. Co do szyb to nie mam pojecia czy tak jest ok czy nie...

Comment

Witam ;-)
          Z tymi swiatlami i szybami el. to jest normalne. U mnie mam tak samo... zawsze zapominam podciągnąc szybke do gory i zawsze musze wlączac zaplon bo inaczej nie da rady... Swiatla mam tak samo, tzn po wyl. zaplonu postojowki nie gasną a gdy otworze drzwi wydobywa sie sygnal ostrzegawczy informujący o nie zgaszonych swiatlach ;-)

Pozdrawiam

Comment

dzieki za informacje, ja tez to zawsze uwazalem za normalne dopiero kolega uniu zasial we mnie ziarno niepewnosci... swoja droga z tymi szybami to dosc upierdliwe jest

Comment

Dzięki za rozwianie moich wątpliwości, a już myślałem że mam coś nie tak z elektryką. Wielkie dzięki

Comment

2 przykłady- w renault 19 jest tak samo z szybami, trzeba dać zapłon żeby je domknąć(szyber też tak działa) za to w corsie B miałem też ten problem ze światłami wyłączałem silnik wyjmowałem kluczyk ze stacyjki i pare razy zdażyło się mi zapomnieć je wyłączyć( a brzęczyka nie ma :-D i trzeba było pchać ) No ale w Hondzie przynajmniej brzęczyk dali ;-)

Comment

To prawda, dobry patent z tym bzyczkiem!!

Comment

Rzeczywiście z domykaniem szyb przy włączonym zapłonie to upierdliwa sprawa. Ale słyszałem, że można podłączyć do alarmu moduł, który przy zamykaniu drzwi domyka szyby. Może ktoś słyszał o tym patencie i ile może kosztować?
                    Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Marcl 44
                      No ale w Hondzie przynajmniej brzęczyk dali
                      jaki brzęczyk????? gdzie on jest??????

Comment

można dokupić taki bajer do gaszenia świateł , a tak to lepsze wozy mają cuda np mazda 3 . teraz już standard prawie z samozamykaniem się szyb. i takie cuda . ten brzęczek można też samemu zrobiś i podpiąć do czujnika drzwi i świateł

Comment

kluczyk przekręcony na zapalone kontrolki to zamkniesz szyby normalne . honsa standard 2000r 3d

Comment

ludzie, dyskutujecie o czymś, co jest oczywiste.. Kluczyk na zapłonie dopiero zamyka obieg elektryczny w aucie, co pozwala na zamykanie szyb, szybra, ustawianie lusterek itd.
                            światła zależnie od marki auta są różine rozwiązane, u mnie w Vgen coupe palą się cały czas po wyłączeniu silnika, w służbowym ducato gasną zupełnie po zgaszeniu silnika, a w fordzie kolegi gasną mijania a zostają zapalone postojowe. Nie rozumiem nad czym ta debata..

Zamieszczone przez candystore
                            To mnie zabiło.. Dostaje się to gratis do 99% aut, jak otworzysz drzwi kierowcy mając włączone światła to robi piii piii

Comment

Zamieszczone przez Jarek104
                              candystore napisał/a:

To mnie zabiło.. Dostaje się to gratis do 99% aut, jak otworzysz drzwi kierowcy mając włączone światła to robi piii piii
                              sprawdziłem to dzisiaj - nie mam brzęczyka :-?

Comment

Working...
                              X