Makabra... Dzięki za wszystkie podpowiedzi... Sorry, że tak zamulam i męczę, ale wolę się przygotować merytorycznie i posłuchać doświadczonych, niż robić na harpagana i coś urwać...
OK, czyli cięgno od zamka do wkładki z kluczykiem wypinam przy zamku (jest otwór umożliwiający wypięcie), natomiast cięgno od klamki muszę ją odkręcić i ono wychodzi razem z zamkiem. Ciekawy jestem jak ja tam wymanewruje tym zamkiem z tym odstającymi cięgnami, żeby to wyciągnąć na zewnątrz... Jak odkręcę prowadnicę szyby, kiedy ona będzie w górze to nie spadnie, ani nic?
Słuchajcie obawiam się tylko, że jak to wyciągnę i rozbiorę/rozetnę tą plastikową obudowę zamka centralnego to coś uszkodzę, albo okaże się, że u mnie w VI GEN nie ma tej metalowej płytki w postaci bezpiecznika polimerowego i co wtedy? Zakup nowego siłownika zamiennika? Nie wiem, czy przed rozebraniem nie zamówić nowych centralnych zamków przez Allegro z wysyłką SMART do paczkomatu (łatwy zwrot) i mieć już w razie jakby się nie udało...
Polecacie tą firmę? Najdroższa na Allegro... Oryginały pewnie z 300zł?

Słuchajcie obawiam się tylko, że jak to wyciągnę i rozbiorę/rozetnę tą plastikową obudowę zamka centralnego to coś uszkodzę, albo okaże się, że u mnie w VI GEN nie ma tej metalowej płytki w postaci bezpiecznika polimerowego i co wtedy? Zakup nowego siłownika zamiennika? Nie wiem, czy przed rozebraniem nie zamówić nowych centralnych zamków przez Allegro z wysyłką SMART do paczkomatu (łatwy zwrot) i mieć już w razie jakby się nie udało...
Polecacie tą firmę? Najdroższa na Allegro... Oryginały pewnie z 300zł?
Comment