Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana błotnika czy naprawa ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana błotnika czy naprawa ?

Siemka, jeżdżę z kiepsko pomalowanym błotnikiem który był naprawiany za kadencji poprzedniego właściciela, nadawał się do ponownego malowania do wczoraj jakiś szpec od parkowania obtarł mi błotnik, jest porysowany i wgnieciony. Zastanawiam się czy go naprawiać u lakiernika czy kupić nowy zamiennik pomalowany w ori kolorze, znalazłem takie na allegroo 270-300zl z wliczona wysyłką, czy może poszukać używanego w kolorze?
    Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

chyba wszystko obija sie o $ i o to jak to mocno męczy? ...a jak wymienisz a zimę mamy i ktoś za jakiś czas zaparkuje tam (na tym wymienionym) ponownie, to co zrobisz? sie pochlastasz? czy zabijesz gościa? ...może poczekaj do wiosny? szkoda błotnika na nasze warunki chemiczne. Ja bym go wyklepał na tyle ile sie da i zostawił jak jest (bynajmniej na razie).
    Kierownik Działu Diesla

Comment

nie chodzi o chajs tylko jak lepiej zrobić, jak napisałem, błotnik i tak był do malowania więc to nie ma znaczenia, że jakiś mistrz przytulił się swoim gruzem. A po co mam czekać do wiosny? Nie jestem tak zdesperowany żeby czekać zimę na naprawę błotnika z obawą o żrącą sól, za rok nie będzie zimy? Ostatnia zima w Polsce? Jeżeli tak to i tak nie zaczekam nie będę jeździł ulepem

Comment

Zamieszczone przez Robus66 Zobacz posta
        nie będę jeździł ulepem
        ...tak trzymaj ... nie jestem pewny czy znajdziesz w oryginalnym kolorze, jak tak to znowu kwestia ceny? no chyba że gdzieś na giełdzie ..ale to znowu moze być obdrapany. ... jeśli zdecydujesz sie na malowanko - to będzie zdecydowanie taniej ale tu podpowiem poproś by lakiernik dobierał kolor o 5-10% jaśniejszy ...wszystkie bowiem dobory zgodnie z kodem wychodzą ciemniej. Dla sprawdzenia co mówię idź w dzień na parkingi i pooglądaj lakiery ... jak sie przyjrzysz to bez miernika sie zorientujesz które furmanki były i gdzie malowane - wszystkie będą nieco ciemniejsze miały te ruszane elementy.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

masz rację, ten kiepsko pomalowany błotnik jest delikatnie ciemniejszy, ale to trzeba się przyjrzeć dokładnie żeby zobaczyć różnicę. znalazłem na allegro nowy zamiennik pomalowany na ori lakier za 300, można dobrać po kodzie lakieru. Właśnie mnie chodzi głównie o to, aby nie było widać, że błotnik się wyróżnia, a taki nowy świeżo pomalowany będzie chyba za ładny, ciekawe jak to by wyglądało. Nie chcę też jakieś zajechanej używki. Myślę, że lakiernik krzyknie więcej niż 300 za naprawę błotnika, a za 300 jest nówka pomalowana, bez skazy

Comment

trudno powiedzieć jak to będzie wyglądać ten "gotowiec" ... tak bywało że wszystkie jakie maiłem malowane auta zawsze, podkreślam zawsze nawet ASO Toyoty niestety widać to nowe malowanko i widać to właśnie 5-10% ciemniejsze takie "ładniejsze" bo bardziej kontrastowe, jak to widzę do dziś to ...nie mogę patrzeć ...feeee ... raz miałem przypadek że powiedzialem lakiernikowi ... to co podaje Kod i rozjaśnij o 5% ...stękał i się męczył, kazałem "ZRÓB TAK JAK MÓWIE!" ja płace ... zrobił i sie sam zdziwił swoją robotą ... stwierdził, nooo przyznaję wyszło idealnie, ja mówię zę to Twoja (jego) zasługa ... dobrał by nie przesadzić ale jednak musowo być musi jaśniej i to było jedyne auto które bylo tak pomalowane że za chiny na oko nie było widać różnicy .
            Last edited by rambo7; 06-12-2014, 13:21.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
            X