Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konserwacja podwozia (Kraków)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Konserwacja podwozia (Kraków)

Witam

Od 2 lat jestem posiadaczem Hondy Civic VI Hatchback, rocznik 97/98. Ostatnio, przy okazji wymiany wydechu środkowego zostałem poinformowany, że należałoby zakonserwować podwozie.

Stąd moje pytanie: Co radzicie?
    Czy lepiej oddać autko do zakładu zajmującego się tego typu robotami? Jeżeli tak, to czy macie jakieś zakład z polecenia (Kraków i okolice)? Wstępnie orientowałem się w cenach i słyszałem kwoty od 600 do 1700 zł. Nie ukrywam, że spodziewałem się niższych cen.
    Czy może radzicie samemu pobawić się w konserwację? Jeżeli tak to w co powinienem się zaopatrzyć? Jakie środki polecacie? Czego mam unikać? Może ma ktoś do udostępnienia kanał lub coś podobnego? Chętnie widziana pomoc przy piwku .

Należy też brać pod uwagę to, że być może (jeszcze nie jestem tego pewien, ale istnieje taka możliwość), że za rok będę zmieniać VI na VII, więc autko powinno posłużyć jeszcze przynajmniej 1 rok bez żadnych usterek (tak jak to było do tej pory ) a następnie nowemu właścicielowi.

Pozdrawiam i liczę na sensowne rady

wszystko możesz zrobić sam. Zaoszczędzisz trochę a poza tym ile satysfakcji po robocie. Najlepiej to zrobić w jakiś ciepły dzień bo trzeba autko dobrze umyć od spodu i późnij wysuszyć. Pościągaj plastikowe nadkola itp. Do konserwacji najlepiej kupić dawny Bitex lub coś podobnego. Pomalować każdy kąt i gotowe. Później dobrze jeszcze prysnąć olejem we wszystkie profile zamknięte drzwi itp.

Comment

W tym temacie pisałem już o zabezpieczaniu podwozia, więc bez sensu byłoby się powtarzać i temat nie jest długi.
      Hej, Będąc dzisiaj na przeglądzie dowiedziałam się, że Hanka od dołu zaczyna rdzewieć. Zaproponowano mi konserwację za 250 zł. Zastanawiam się czy Wy macie inne sposoby? Taka cena jest "w miarę"? Na czym ogólnie polega taka konserwacja? Wyczyszczą rdzę? Tylko popsikają czymś? Jak to się odbywa? Wiem, że to jest niezbędne i to dodatkowo przed zimą ale chciałabym się dowiedzieć więcej zamiast dać się na coś nabrać ;)

Zamieszczone przez BigTime Zobacz posta
      Należy też brać pod uwagę to, że być może (jeszcze nie jestem tego pewien, ale istnieje taka możliwość), że za rok będę zmieniać VI na VII,
      Zastanów się dobrze i kilka razy, żebyś później nie żałował.
      Last edited by login; 08-10-2014, 20:02. Powód: bo mogę

Comment

Working...
      X