Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym nasmarować prowadnice bocznej szyby?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A ja używam silikonu w sprayu BOLL i niby jest lepiej, ale tylko na jakiś czas bo wydaje mi się że to po prostu wysycha po jakimś czasie. Szyby sobie poprawiałem kiedyś u Przemka, tzn. Przemek mi je poprawiał Do tej pory jest ok, zamyka, otwiera się dobrze, ale jeśli chodzi o silikon w sprayu nie ma czegoś lepszego, żeby efekt był długotrwały?
    Mój szarak

Comment

Ja też walcze już trochę z moim mechanizmem i chciałbym dowiedzieć się 2 rzeczy:

1- czy normalne jest to, że elementy (ramiona) podnośnika w miejscach ich połączeń mają luzy i gibają się w sposób jak na obrazku czy raczej powinny być usztywnione? Jeśli mają być sztywne to czy jest sprawdzona opcja ich usztywnienia czy pozostaje śmietnik i kupno nowego mechanizmu.

2- kiedy ustawiać "śrubkę" bo jakoś nie mam do tego wyobraźni - kiedy szyba jest opuszczona czy podniesiona bo przy podniesionej jest mega opór na jakąkolwiek regulacje

I jeszcze jedna sprawa:
      Jeśli śrubka nic nie da to gdzieś doczytałem, chyba w "sam naprawiam", że można jeszcze regulować przednią prowadnice. I teraz w jaki sposób to robić, też na opuszczonej czy podniesionej, czy na luźnej śrubce czy dokręconej...Bo szczerze troche mam dosyć i chciałbym żeby następne zdjęcie boku drzwi było już ostatnim podnośnik.jpg

Comment

Working...
      X