ale nie rozumiem twojego pytania jak to działa na silnik?wiadomo najlepiej wymienić bak ale to rozwiazanie tez nie jest złe a ten środek jest naprawdę dobry nakładało sie go razem z żywicą epoksydową
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana zbiornika paliwa
Collapse
X
-
Zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa. Problem pojawia się po zatankowaniu powyżej połowy zbiornika więc na razie jeżdżę z mała ilością paliwa. Na szczęście mam blisko do pracy także trase pokonuje rowerkiem a samochodu używam rzadko tym bardziej teraz ograniczam korzystanie z niego do minimum. Nie jest to także jakis duży wyciek poprostu widzę że zbiornik sie "poci"
Comment
-
Odnośnie demontażu zbiornika to chyba trochę przestraszyliśmy rdzą kolegę.Przewody od pompy są pomiędzy zbiornikiem a podłogą rozpina się je wewnątrz samochodu,są one na złączkach, może się zdarzyć, że ułamiemy przewód lub złączkę szarpiąc.Wlew paliwa jest elastyczny opaski mogą stawiać opór-rdza.Na pewno wszystkie śruby będą zardzewiałe ale na to są sposoby-opukiwanie łebków nakrętek+odrdzewiacz.Wszystko z głową i spokojem a powinno się udać.
Comment
-
Ja miałem podobny problem ze swoim Civic'iem. Jak auto stało w garażu to słychać było delikatne syczenie spod auta i śmierdziało benzyną. Kiedy pojechałem na przegląd, gościu powiedział, że miałem szczęście, że nikt mi kiepa nie rzucił pod auto. Musiałem wymienić zbiornik paliwa (koszt zamiennika kupionego we Wrocławiu 280zł + robocizna bodajże dałem 100-150zł). Od tamtej pory nic się nie dzieje.
Comment
Comment