Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana zbiornika paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

ale nie rozumiem twojego pytania jak to działa na silnik?wiadomo najlepiej wymienić bak ale to rozwiazanie tez nie jest złe a ten środek jest naprawdę dobry nakładało sie go razem z żywicą epoksydową

Comment

Zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa. Problem pojawia się po zatankowaniu powyżej połowy zbiornika więc na razie jeżdżę z mała ilością paliwa. Na szczęście mam blisko do pracy także trase pokonuje rowerkiem a samochodu używam rzadko tym bardziej teraz ograniczam korzystanie z niego do minimum. Nie jest to także jakis duży wyciek poprostu widzę że zbiornik sie "poci"

Comment

także myślę ze takie uszczelnienie załatwiło by sprawę do maja spokojnie byś pośmigał sobie

Comment

Zrobisz jak uważasz ale tego typu usterka to poważne rzeczy i nie należy ich bagatelizować a tym bardziej na nich oszczędzać.

Comment

Odnośnie demontażu zbiornika to chyba trochę przestraszyliśmy rdzą kolegę.Przewody od pompy są pomiędzy zbiornikiem a podłogą rozpina się je wewnątrz samochodu,są one na złączkach, może się zdarzyć, że ułamiemy przewód lub złączkę szarpiąc.Wlew paliwa jest elastyczny opaski mogą stawiać opór-rdza.Na pewno wszystkie śruby będą zardzewiałe ale na to są sposoby-opukiwanie łebków nakrętek+odrdzewiacz.Wszystko z głową i spokojem a powinno się udać.

Comment

a widziales kiedys te śruby na żywo w 6gen?one naprawde sa super mocno pordzewiałe te od podpory zbiornika moim zdaniem lepiej miec przygotowane nowe ale to pół biedy najgorsze jest moim zdaniem rozpinanie przewodów pod autem

Comment

No chyba widziałem i nie tylko w 6genTak już jest że wszystko co pod spodem to po czasie rdzewieje.Co do przewodów nie jest to przyjemne ale do zrobienia.

Comment

Zdecydowałem się na wymiane zbiornika...używany zbiornik+drobny papier ścierny+farba+baranek do konserwacji i na razie spokój z cieknącym paliwem zobaczymy na jak długo :P

Comment

Ja miałem podobny problem ze swoim Civic'iem. Jak auto stało w garażu to słychać było delikatne syczenie spod auta i śmierdziało benzyną. Kiedy pojechałem na przegląd, gościu powiedział, że miałem szczęście, że nikt mi kiepa nie rzucił pod auto. Musiałem wymienić zbiornik paliwa (koszt zamiennika kupionego we Wrocławiu 280zł + robocizna bodajże dałem 100-150zł). Od tamtej pory nic się nie dzieje.

Comment

Working...
                    X