Witam. W komorze silnika w paru miejscach mam drobne pęcherzyki takie po 1 mm powiedzmy ze ogniska są z 4 po 2 cm kwadratowe. Rudej jeszcze nie widać, ale co z tym zrobić ? zeszlifować i zrobić podkładem ? Czy zostawić ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak usunąć drobne pęcherzyki rdzy ?
Collapse
X
-
Zdjęte nadkola przednie i spojrzenie o_O (kota paczacza)
Ogólnie muszę zdjąć przedni zderzak, tylni zderzak, przednie błotniki, pas górny. Pas przedni nadaje się również do zniszczenia rudej. Na szczęście - wszędzie są ogniska nalotu a nie zaawansowane dziury.
Zeszlifować nalot rdzy, pomalować podkładem, barankiem i masą bitumiczną ? będzie ok ? Oczywiście pasy będą malowane w kolorze auta.
Chcę zrobić wszystko tak, aby auto służyło jeszcze przez lata mi albo nowemu właścicielowi.
A tak w ogole automaty z silnikiem 1.6 (116 HP) są poszukiwane ? czy raczej na uboczu ?
Comment
-
Ja zawsze śrubokrętem drapię lakier + kawałeczek dookoła parchla, żeby mieć pewność, że w pobliżu nie ma rdzy. Później preparat do wiązania rdzy i po 3 godz. schnięcia podkład, a na koniec lakier bezbarwny. Szczególnie jak mam odpryski po kamieniach, już rdzewiejące, czy bąbelki gdzieś na drzwiach itp.
Nie wygląda to super ładnie, ale jest w kolorze i zabezpieczone. Ostatecznie i tak kiedyś trzeba dać cały element do malowania u lakiernika, lepiej, żeby nie miał za wiele rdzy.
Comment
Comment