Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak usunąć drobne pęcherzyki rdzy ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak usunąć drobne pęcherzyki rdzy ?

Witam. W komorze silnika w paru miejscach mam drobne pęcherzyki takie po 1 mm powiedzmy ze ogniska są z 4 po 2 cm kwadratowe. Rudej jeszcze nie widać, ale co z tym zrobić ? zeszlifować i zrobić podkładem ? Czy zostawić ?

Nie zostawiaj rudej przyczółków. Lekko zeszlifuj nie drąc blachy na wylot, dobry podkład wiążący rudą i tak zawsze jak Cię zacznie atakować. Zawsze likwiduj zauważone ogniska.
    Pzdr.

Comment

Zdjęte nadkola przednie i spojrzenie o_O (kota paczacza)
      Ogólnie muszę zdjąć przedni zderzak, tylni zderzak, przednie błotniki, pas górny. Pas przedni nadaje się również do zniszczenia rudej. Na szczęście - wszędzie są ogniska nalotu a nie zaawansowane dziury.
      Zeszlifować nalot rdzy, pomalować podkładem, barankiem i masą bitumiczną ? będzie ok ? Oczywiście pasy będą malowane w kolorze auta.

Chcę zrobić wszystko tak, aby auto służyło jeszcze przez lata mi albo nowemu właścicielowi.

A tak w ogole automaty z silnikiem 1.6 (116 HP) są poszukiwane ? czy raczej na uboczu ?

Comment

no dobrze zeszłifuj rudą do gołej blachy potem podkład antykorozyjny potem farba powinno wystarczyć bo to iwdoczne miejsca jeśli niewidoczne jak np pod tylnum zdezrakiem to zeszlifować podkład na to baranek

Comment

Ja zawsze śrubokrętem drapię lakier + kawałeczek dookoła parchla, żeby mieć pewność, że w pobliżu nie ma rdzy. Później preparat do wiązania rdzy i po 3 godz. schnięcia podkład, a na koniec lakier bezbarwny. Szczególnie jak mam odpryski po kamieniach, już rdzewiejące, czy bąbelki gdzieś na drzwiach itp.
          Nie wygląda to super ładnie, ale jest w kolorze i zabezpieczone. Ostatecznie i tak kiedyś trzeba dać cały element do malowania u lakiernika, lepiej, żeby nie miał za wiele rdzy.

Comment

Working...
          X