Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacz O CO CHODZI???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Po jakiej drodze idzie wężyk od spryskiwacza tylnej szyby ? Pompkę mam raczej w porządku bo na przód tryska ładnie, tylna dysza drożna bo nawet odpinałem ją a z wężyka i tak nic nie leci. Przez zimę działało ale teraz ma jakies kłopociki

Comment

Jak zdejmowałem ostatnio u siebie wykładzinę to widziałem, ze wężyk od spryskiwacza tylne szyby idzie od strony kierowcy bodajże przy progu. Najlepiej jak byś zdjął fotel kierowcy i listwę z drzwi mocującą wykładzinę i jak odchylisz to zobaczysz. Myślę że w VI genie będzie podobna droga.
      Last edited by Sebulerbin; 12-04-2009, 14:00.

Comment

Miałem podobny problem ze spryskiwaczami...nie działa ani przód ani tył. Zacząłęm kombinować i okazało sie ze dysze sa po prostu zapchane. Jesli slychać ze działą pompka to proponuje sprawdzić dysze. Trzeba odczepić wężyki od dyszy...i wypchnąć dysze do góry. Dysze zamonotwane są w masce na wcisk także nic nie trzeba odkręcac. Po wyjęciu dysz najlepiej podlubać w nich jakąś igłą a nastepnie mocno wessać syf znajdujący sie w srodku(niezbyt przyjemne). Da sie też tak zrobić strzykawką.

Co do tylnej dyszy to nie udało mi sie do niej dojsc

Comment

juz mowie koledze jak jest bo sam jestem wlasnie po naprawie , w zbiorniczku są dwa silniczki na tył i na przód to , że przód działa nie ma nic do rzeczy bo tyl ma osobny silniczek ( pompke ) i osobny obwód , co do drogi to jest tak :
          najpierw zbiorniczek w lewej stronie zderzaka tam jest poczatek
          -potem pod kierwonicą wlot do kabilny
          - potem po progu pod plastikiem
          - idzie pod plastikiem calego boku kierowcy az do basgażnika wchodzi kolo głosnika
          -po tylnym słupku i do listwy przy suficie

U mnie sie okazał zgnieciony wezyk pod plasikiem z tyłu pasażera i zgnieciony dodatkowo przy głosniku i przy mocnowaniu pasa , jak rozebrac ten plastki poszukaj w dziale jak sie dostać do pasa bo to ta sama robota wezyk bedzie widoczny . Pozdrawiam

a tak dla kolegów gdyby wam padły silniczki , bo mi padł kiedyś pasuje idealnie od poloneza caro plus a kosztuje nowy 13zł dla porównania dl civica kosztuje 80zł najtanszy , a z poloneza daje takie cisnienie ze az mi na rejestracji psika no i nawet kostka pasuje nie trzeba nic kombinować
          Last edited by pain; 02-12-2009, 14:04.
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Panowie a co może być w przypadku gdy przełanczam pokrętło od tylnej wycieraczki w pozycje ON a tylna wycieraczka nie chodzi. dopiero zacznie wycierać gdy pokrętło jest na ON i pociągne na dół (szybkie uruchamianie) dzwignie od wycieraczek. wtedy zacznie normalnie działać do momentu aż nie puszcze tej dzwigni.

macie jakieś pomysły???

Comment

U mnie juz wszystko jasne. Problemem okazala sie zatkana plastikowa zlaczka laczaca wezyk i przsejsciowke w ksztalcie 's' na tylnej klapie. Wystarczylo troche podlubac w niej szpilka. Cale szczescie nie trzeba bylo rozbierac polowy samochodu

Comment

Cześć. U mnie było podobnie. Tzn. zaraz po kupnie zauważyłem że tylny spryskiwacz nie działa, mimo że pompka pracuje. Okazało się, że spryskiwacz jest zapchany. Wziąłem igłę i udrożniłem go. Pomogło. Teraz jest ok. Pozdro,
                Karol.

Comment

Sprawdzcie czy wszystkie weżyki są polączone prawidłowo. Może uciekać wam gdzieś płyn do komory silnika bo są połączenia z lewej strony pod maską koło bezpieczników.U mnie były zamienione i miałem tak że jak wciskam spryskiwanie przodu to chlapie z tyłu)

Comment

Prawdopodobnie poprzedniemu uzytkownikowi autka spalila sie przednia pompka, więc podłączył tylnią pod natrysk z przodu, spotkałem sie kilka razy z takim rozwiązaniem. To tlumaczy dlaczego gdy psykamy tyl, nastepuje natrysk z przodu, a tyl wogole nie dziala

Comment

U mnie też cosik się dzieje w tym temacie. Trzasnęła pompka, tyle wiem, a właściwie silniczek (poprawcie mnie jak się mylę, hondą jeżdżę od niedawna) od tylnego spryskiwacza. Wiem, jak się tam dostać, wiem, jak odkręcić, ale gdzieś usłyszałam, że silniczek jest lewy i prawy i to one odpowiadają za przedni i tylni spryskiwacz. Pytanie jest takie, który jest od któregp - prawy od przedniego, lewy od tylnego czy na odwrót..? można to jakoś sprawdzić...? Dzięki za pomoc

Comment

witam. Miałem podobny problem niedawno,nie działał spryskiwacz na przód (chociaż kontrolki przygasały przy włączaniu-chyba prąd do silniczka dochodził).Doraźnie przełożyłem wężyk z tylnego silniczka na przedni (włączanie teraz jak na tył).Kabelków niestety nie przełożyłem bo są inne końcówki a elektrykiem nie jestem

Comment

Hej
                          Ja też przełożyłam jakby tył na przód, ale rozwiązanie takie sobie, bo raz, od razu załączają mi się wszystkie spryskiwacze, zarówno przedni jak i tylni. Nie byłoby to specjalnie problemem, gdyby nie fakt, że ciśnienia nie ma prawie w ogóle, z przodu leci jakby chciało a nie mogło

Comment

hmm,przecież jest przełącznik-sam spryskiwacz na tył- czyli jak przełożyłaś,to powinien tez pryskać tylko na przód. Nie jest to zbyt wygodne,bo trzeba jednocześnie przekręcić na wycieranie przodu. Ale doraźnie może być

Comment

Pryskać pryska, ale jakby chciało a nie mogło Poza tym rzeczywiście doraźnie, bo na dłuższą metę rozwiązanie irytujące. Gdzieś od kogoś usłyszałam, że to nie pompka, ale silniczek i mam sobie sprawdzić, który, lewy czy prawy. Proste zadanie, tyle, że pół samochodu muszę rozmontować Czekam na wenę twórczą, chyba że ktoś jest mi w stanie powiedzieć od razu, jaki silniczek kupić

Comment

Working...
                              X