Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacz O CO CHODZI???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spryskiwacz O CO CHODZI???

Witam koledzy na wstępie chciałem życzyc wszystkim uzytkownikom hond bezawaryjnej eksploatacji i zadowolenia z samochodu w nowym roku,ale do rzeczy jestem posiadaczem od jakis 3 miesiecy hondy civic hatchback 97 rok moj problem polega na tym iż nie moge rozkminic działania spryskiwacza ani przedniej a tym bardziej tylnej szyby.Jezdzilem w swojej karierze roznymi samochodami i w kazdym dzialanie spryskiwacza bylo takie samo czyli wystarczy pociagnac do siebie dzwignie wycieraczek i wtedy spryskiwacz sie wlacza wraz z wycieraczkami na chwile, niestety w mojej hani gdy to zrobie nie dzieje sie nic zadnej reakcji, spryskiwacz przedniej szyby dzaiała dopiero jak przekrece dzwignie tylnej wycieraczki wtedy wlacza sie spryskiwacz przedniej szyby i wycieraczka z tylu, natomiast zupelnie nie mam pojecia jak wlaczyc spryskiwacz tylnej szyby.Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyc o co w tym wszystkim chodzi.Z góry dziękuje.

Na dzwigience przy kierownicy masz włącznik tylnej wycieraczki.W jedną stronę załączasz spryskiwacz,w drugą-tylną wycieraczkę.Też poruszałem dawno temu ten temat ale to urok hondy.Jak spryskasz przednią szybę to dżwigienkę przełącz w dół-działa jak w innych autach jak chcesz szybko spryskać szybę.
    ビートル ジョン

Comment

Ok dzieki to z przodu bede wiedzial a z tylu jak wlaczyc spryskiwaczbo nie mam pojecia??

Comment

Tym pierwszym pokretlem od strony kierownicy na dzwigni wycieraczek. Musisz nim przekrecic do momentu kiedy poczujesz opor.

Comment

Kurcze chyba nie działa mi tylni spryskiwacz bo nic sie nie dzieje, a moze do tylnego spryskiwacza jest oddzielny zbiorniczek z plynem i trzeba nalac plynu czy jest jeden??

Comment

Jest jeden zbiornik na cały układ.To pokrętełko daje do góry i na dół.Musi działać.W jedną jest spryskanie w druga wycieranie.
            ビートル ジョン

Comment

Nie działa, nie wiem dlaczego i co to moze byc.

Comment

Zacznij od najtańszej rzeczy-pompki spryskiwacza.Jeśli to nie pomoże to chyba trzeba będzie zmienić przełącznik zespolony.
                ビートル ジョン

Comment

witam mam podobny problem z tym tylnim spryskiwaczem,przekrecam pokretelko,slysze jak pompka pracuje lecz efektu nie widac,tak jak by plyn nie dochodzil do spryskiwacza????

Comment

Więc to chyba urok hondy, u mnie jest identycznie. Słychać działanie pompy - zero reakcji

Comment

U mnie sie wyjasnilo plyn leci mi po kole wiec napewno wezyk sie odczepil, musicie to sprawdzic.

Comment

miałem tak ale trzeba zabrać się samemu za to... Pierw sprawdźcie pompkę może pracować ale nie być wydajana i nie "ciągnąć" płynu U mnie tak było była nieszczelna i słychać było dźwięk a dostawało się powietrze i miała mniejsze cisnienie. Wyjąłem ją, zakleiłem wszystkie podejrzane szczeliny plasteliną :P i owinąłem parę razy taśmą klejącą by trzymało się wszystko "kupy". Smiga jak szalona. Drugą opcją jest że zawinął wam się przewód płynu pod podsufitką (też to miałem, załamał się) i trzecią opcją jest że dysze na wylocie przetkać trzeba. Ot cała filozofia.

Comment

a powiedzcie co to moze byc gdy chce uruchomic tylni spryskiwacz to widze ze plyn jest tylko zaciagany do penego miejsca w przewodzie,jekies 50 cm moze troche wiecej od pompki,wszysko ladnie widac gdy otworzy sie maske,wiec co dalej robic hmm

Comment

paowie przyczyn może być kilka:
                            pompka daje zbyt małe ciśnienie
                            spryskiwacze sa zatkane
                            uszkodzone weżyki lub nie szczelne-czasem wystarczy zdjać wężyk z końcówki spryskiwacza i ja skrócic
                            no i sprawdzić ile mamy płynu

Comment

a jak dostac sie do pompki bo z tego co widze trzeba pokombinowac

Comment

Working...
                              X