Dzisiaj z rana miałem niemiłą przygodę... Brak zaciągniętego ręcznego spowodował mały wypadek na podwórku. Włączyłem silnik i poszedłem szyby skrobać (tak koło 5:30). Samochód nagle stoczył się przygniatając mnie między drzwi a resztę samochodu (nie zdąrzyłem cały wejść tylko wskoczyłem aby ręczny jak najszybciej zaciągnąć). Przygniecenie spowodowane było walnięciem drzwi samochodu w słupek wiaty (na szczęście drewnianej). Niestety na porysowanej plastikowej listwie się nie skończyło... A dobrze że udało mi się w porę zachamować - jeszcze kilka metrów i wóz by wylądował na betonowym ogrodzeniu.
Niestety teraz widzę że szkoda jest dosyć duża.... Zrobiłem kilka fotek bo opisywać nie mogę przez te nerwy
Nie ma sensu zmniejszanie fotek więc wrzucam na swój serwer całe zdjęcia:
https://dl.dropbox.com/u/412268/Hond...%20mar11/1.jpg
Paluch dla łatwiejszego wyobrażenia sobie wielkości pęknięcia... Palec mam szerokości monety 20gr.
Myślę że pęknięcia powstały od naprężeń podczas uderzenia. Pewnie też dużą rolę odegrała temperatura (rano było mniej więcej -10stC).
Oto moje pytania:
1. Z takim uszkodzeniem muszę niezwłocznie jechać do lakiernika?
2. Trzeba drzeć stary lakier i kłaść nowy? Jeśli tak ile taka operacja może kosztować?
3. Do połowy marca nie mam za wiele kasy, da się to jakoś domowym sposobem zabezpieczyć?
Proszę o poradę... Ręce mi opadły jak to zobaczyłem
Niestety teraz widzę że szkoda jest dosyć duża.... Zrobiłem kilka fotek bo opisywać nie mogę przez te nerwy

Nie ma sensu zmniejszanie fotek więc wrzucam na swój serwer całe zdjęcia:
https://dl.dropbox.com/u/412268/Hond...%20mar11/1.jpg
Paluch dla łatwiejszego wyobrażenia sobie wielkości pęknięcia... Palec mam szerokości monety 20gr.
Myślę że pęknięcia powstały od naprężeń podczas uderzenia. Pewnie też dużą rolę odegrała temperatura (rano było mniej więcej -10stC).
Oto moje pytania:
1. Z takim uszkodzeniem muszę niezwłocznie jechać do lakiernika?
2. Trzeba drzeć stary lakier i kłaść nowy? Jeśli tak ile taka operacja może kosztować?
3. Do połowy marca nie mam za wiele kasy, da się to jakoś domowym sposobem zabezpieczyć?
Proszę o poradę... Ręce mi opadły jak to zobaczyłem

Comment