witam serdecznie ,mam problem z przegrzewaniem sie silnika ,ostatnio musiałem dolac około 0,6 litra płynu do zbiorniczka i teraz chce to odpowietrzyc, nie stety w moim silniku nie ma korka do odpowietrzanie (D16Y7) poczytełem troche na forum jak to zrobic w moim civicu ale okazało sie że tam gdzie powinien byc ten korek jest "zatkana fabrycznie szczelina" pełen odlew. I teraz zastanawiam sie czy to w ogóle jest możliwe u mnie, drugie moje pytanie brzmi czy można jakoś sprawdzic uszczelke pod głowicą bez rozbierania jej ,jakoś zbadac płyn czy coś w tym rodzaju.dodam że nie mam korka ani bagnetu zabrudzonego białem szlamem.Ale śmierdzi mi z tego silnika spalonym płynem. Dziekuje serdecznie znawców tematu za odpowiedz, bo chciałbym jeszcze tym autem pośmigac.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Odpowietrzenie układu chłodzenia
Collapse
X
-
Tylko postaraj się porządnie odpowietrzyć.U mnie przez niedokładne odpowietrzenie korki się robiły, ustawała gdzieś cyrkulacja płynu i grzał się silnik. Wszyscy mnie wokół straszyli że to uszczelka pod głowicą i się skusiłem na jej wymianę -NIEPOTRZEBNIE- i poszła kasa. Uszczelka była dobra. O tych korkach przez niedokladne odpowietrzenie dowiedziałem się później-ten błąd i niewiedza niektórych mechaniorów kosztowała mnie 600 zł
Pozdr.
Comment
Comment