Mam problem któregoś czasu poszedł mi dym <dosyć gęsty> z nawiewów podczas gdy miałem włączoną klimę i teraz w ogóle nie działa. Miał ktoś podobny przypadek? Co może być przyczyną?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klimatyzacja
Collapse
X
-
Otwórz maskę, zapal wóz, niech kumpel nasłuchuje a ty włącz klimę - słychać kliknięcie? Jest ono bardzo charakterystyczne. Jeśli nie to pewnie sprężarke szlag trafił.Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
-
Ojojoj to chyba podziękuję, nie wiem jeszcze czy będę się żegnał z Hondą czy nie bo btw. bierze mi dużo oleju i jest opcja,że ją sprzedam, ale w sumie 300 zł to nie tragedia i muszę się namyśleć
Czy chodzi o to? https://allegro.pl/item980606082_spr...dnica_rur.html
Comment
-
Dokładnie tak jak pisze @piszon, równie dobrze mogła strzelić rurka przy zaworze rozprężnym (przy parowniku) poszedł czynnik chłodniczy w stanie cieczy, rozprężył się i stąd ten "dym" z nawiewów. Trzeba wrzucić azot i będzie wiadomo czy układ szczelny, ale to jak pisał kolega robota dla kogoś kto się na tym zna.
Comment
-
[QUOTE=@piszon;109733]ja bym nie przesądzał sprawy, że to spężarka, siedzę akurat w tym fachu.Trzeba sprawdzić najpierw szczelność całego układu chłodniczego i wyjdzie co strzeliło!!!!!!!!!!!
To niestety musi zrobić fachowiec, potrzebne narzędzia i azot.
Kolego jakbyś siedział w tym fachu,to wiedział byś że w układzie nie ma 'azotu' tylko czynnik R-134a.
Comment
Comment