Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klimatyzacja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klimatyzacja

Mam problem któregoś czasu poszedł mi dym <dosyć gęsty> z nawiewów podczas gdy miałem włączoną klimę i teraz w ogóle nie działa. Miał ktoś podobny przypadek? Co może być przyczyną?

A nawiew dmucha? Ciepło/zimno można ustawić? 3D czy 5D?
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

4D 97r wersja DX (tylko z Klimą), nawiew dmucha cieplo/zimno tylko przy klimie cos sie rozwalilo.

Comment

Otwórz maskę, zapal wóz, niech kumpel nasłuchuje a ty włącz klimę - słychać kliknięcie? Jest ono bardzo charakterystyczne. Jeśli nie to pewnie sprężarke szlag trafił.
        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Na bank poszła Ci sprężarka - miałem już styczność z taką sytuacją.

Cena nowej to wydatek ok 1000zł a używkę kupisz już za 300zł na allegro ;-)

Comment

Ojojoj to chyba podziękuję, nie wiem jeszcze czy będę się żegnał z Hondą czy nie bo btw. bierze mi dużo oleju i jest opcja,że ją sprzedam, ale w sumie 300 zł to nie tragedia i muszę się namyśleć
            Czy chodzi o to? https://allegro.pl/item980606082_spr...dnica_rur.html

Comment

Tak, o tą część chodzi.

Comment

ja bym nie przesądzał sprawy, że to spężarka, siedzę akurat w tym fachu.Trzeba sprawdzić najpierw szczelność całego układu chłodniczego i wyjdzie co strzeliło!!!!!!!!!!!
                To niestety musi zrobić fachowiec, potrzebne narzędzia i azot.

Comment

Dokładnie tak jak pisze @piszon, równie dobrze mogła strzelić rurka przy zaworze rozprężnym (przy parowniku) poszedł czynnik chłodniczy w stanie cieczy, rozprężył się i stąd ten "dym" z nawiewów. Trzeba wrzucić azot i będzie wiadomo czy układ szczelny, ale to jak pisał kolega robota dla kogoś kto się na tym zna.
                  Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

A skąd jesteś piszon? Musiałbym poszukać jakiegoś specjalisty w okolicach trójmiasta.

Comment

[QUOTE=@piszon;109733]ja bym nie przesądzał sprawy, że to spężarka, siedzę akurat w tym fachu.Trzeba sprawdzić najpierw szczelność całego układu chłodniczego i wyjdzie co strzeliło!!!!!!!!!!!
                      To niestety musi zrobić fachowiec, potrzebne narzędzia i azot.

Kolego jakbyś siedział w tym fachu,to wiedział byś że w układzie nie ma 'azotu' tylko czynnik R-134a.

Comment

azotem napełnia się układ przy ciśnieniowym sprawdzaniu szczelności kolego juniox.
                        Last edited by Tomo1; 15-07-2010, 21:42.
                        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Working...
                        X