Vernet jest spoko. Mój działa już ponad 2 lata i jest git.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wskaźnik temperatury wysoko
Collapse
X
-
Handluję tym w pracy, reklamacje zdarzają się naprawdę bardzo rzadko. Chyba, że nie każdemu chce się reklamować pierdołę za 15zł
Wymieniałem termostat u siebie. Gates zaciął się po kilku miesiącach a kosztował 2x tyle co Vernet. Generalnie za te pieniądze można brać, w razie czego wymiana to tak jak wspomniałeś tylko 3 śrubki
Comment
-
Zamieszczone przez Mtgad Zobacz postaw razie czego wymiana to tak jak wspomniałeś tylko 3 śrubki
Zamieszczone przez Mtgad Zobacz postareklamacje zdarzają się naprawdę bardzo rzadko
Tyle samo żyje teraz Wahler,a kiedyś był wytrzymały choć tak samo jak dzisiaj ciosany siekierą.
One padają jak temperatura pójdzie trochę wyżej. Wystarczy w upał po górach poupalać i zaraz się zamykają na zawsze.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaTys prowda...
Bo tak jak piszesz ,nikt nie będzie reklamował części za 15zł. a tym bardziej po pół roku czy roku.
Tyle samo żyje teraz Wahler,a kiedyś był wytrzymały choć tak samo jak dzisiaj ciosany siekierą.
One padają jak temperatura pójdzie trochę wyżej. Wystarczy w upał po górach poupalać i zaraz się zamykają na zawsze.
Comment
-
Zamieszczone przez paw.cz Zobacz postaA przy okazji jakaś firma jest lepsza?
To jest jak w branży komputerowej,nie jesteś z tym przez jakiś czas to wypadasz z obiegu.
Często jest tak że różnica jest jedynie w nazwie i pudełku,a cena nie jest wyznacznikiem jakości.
Ja mam mocno doprężony silnik i mocno go eksploatuję ,włączony wiatrak to w moim aucie nie jest wyjątkowa sytuacja,tak samo jak u stojących w korkach.
Po kilku porażkach z nietrafionymi termostatami poszedłem do piwnicy , wyjąłem OEM z d14z6 i zapaomniałem o problemie.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaTo auto nigdy nie pożera płynu na wolnych obrotach , nigdy nie miesza płynu z olejem a objaw uszkodzonej uszczelki występuje jedynie pod obciążeniem,to wynika z konstrukcji tego genialnego silnika i dlatego testy kupowane możesz sobie darować.Gościu od głowic to mówił że mocno była przegrzana bo wygięta główka była fest, ale muszę przyznać że rzeczywiście z olejem się płyn nie mieszał co mnie bardzo zaskoczyło na +.
Comment
-
W takim razie miałeś uszczelkę klingerytową (wymarły gatunek),któłrej się nie zakłada a z której to Honda wycofała się jescze na początku produkcji d13b2 ,czyli 30 lat temu.
W sprzedaży takowe są,ale tylko dlatego że producenci zamienników są nieuczciwi.Jeśli miałeś metalową to szacun,bo ogólnie przyjęte jest że dużo wcześniej zanim jeszcze spalina bez obciążenia idzie w płyn,to takiego auta użytkować się już nie da
Zrobiłem stertę tych silników z zajechanymi głowicami ,ale takie przypadki znałem jedynie z opowiadań i wątpię żeby istnialy paza wspomnianymi z uszczelkami z saterunkiem.
Olej się nie miesza z chłodziwem bo kanaly smarownicze zostaly tak poukładane żeby jak najdalej od płasza wodnego.
Uszczelkę najlepiej kup 0.7mm ,to dobrze zrobi temu silnikowi.
Możesz śmialo kupować ERLING albo VICTOR REINZ,są sprawdzone i w silniku niedoprężonym,ablo niedmuchanym sprawuję się całkiem dobrze.
Jak masz jeszcze możliwość to niech przy planowaniu zedrą głowicę po znacznik.
Comment
-
objawy jak wskazują przedmówcy, może mieć związek z termostatem lub uszczelką pod głowią, ale sprawdź też bezpiecznik pod maską odpowiedzialny za wiatrak.
Miałem kiedyś problem z podnoszącą się temperaturą, szczególnie w powolnym ruchu miejskim (na trasie było ok).
Okazało się, że strzelił bezpiecznik. Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Comment
Comment