Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Silnik się zagotował w korku. Wskazówka na czerwonym polu.
Collapse
X
-
czyli zrobić albo to albo toi w tym i w tym przypadku ma sie zakręcić jasli zrobię to przy czujnik i będzie się kręcić co to oznacza ? bo jak wypne wtyczek jak rambo pisał i do aku to bede wiedział ze wentylator zyje tylko a jak zrobie na czujniku i bedzie sie krecić to oznacza ze wentylator zyje i coś nie tak z czujnikiem dobrze rozumuję ?
Sprawdziłem bezpiecznik jest ok ..
powiedzcie mi jeszcze jak jest z tym bagnetem bo stałem rano na prostym miałem 3 mm nad min teraz stoje na mało krzywym i mam pod min .... jutro jade na parkin pod galerią zaleje 1 litra wróce do domu 300 km i zaczecze na prostym ile ubyło też pewnie gdzieś na galeri bo tam parkingi są proste jak stół tak mi się wydaję
Comment
-
Zamieszczone przez Xernog Zobacz postam26 na na twoim zdjęciu nie widzę żadnej kostki tylko dwa kabelki
Pokazuje puszkę termostatu i wkręcony w nią czujnik,gdybyś sobie zadał trud i popatrzył pod maskę we wskazany rejon,to byś od razu zobaczył.
Jeździj tak dalej zamiast naprawić-powodzenia przy rozbieraniu silnika.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaJeździj tak dalej zamiast naprawić-powodzenia przy rozbieraniu silnika.
Woody
przekręcać tylko na zapłon ?Last edited by Xernog; 15-05-2017, 22:29.
Comment
-
Mnie nie chodzi o olej,tylko o wentylator-to ma działać bezwzglednie.
Jeśli pytasz o olej,to od kreski do kreski jest litr,a stan w tym aucie jest najkorzystniejszy dla niego jesli nigdy nie spadnie poniżej górnej kreski,a jesli juz to o niewiele.Przekroczenie go nawet o 5mm,jest dla tego silnika nieszkodliwe,a w lecie nawet wskazane (z doświadczenia piszę)
Comment
-
Zamieszczone przez Xernog Zobacz postaJakiś werdykt ?
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaMasz jakąś probówkę,albo chociaż żarówkę na byle drucie ?
Sterowanie tym wentylatorem jest proste jak drut,zaopatrzysz się we wspomniany "sprzęt",a usterkę znajdziemy w moment.
Wskazane by też było abyś wypełnił profil poprawnie,bo nie wiadomo co masz za auto.
EDIT jeszcze jedno pytanie: czy wkładając zworę do kostki włącznika,nie usłyszałeś czasem załączającego się przekaźnika w skrzynce bezpiecznikowej pod maską?
Chodzi konkretnie o ten przekaźnik
went.jpgLast edited by m26; 16-05-2017, 20:06.
Comment
-
Zamieszczone przez Xernog Zobacz postaJutro obyczaje probówkę tylko gdzie w co ja wsadzać
Na każdą okoliczność dostaniesz punkty do sprawdzenia + foty jak będzie trzeba.
Ponawiam prośbę o profil,bo spamiętać jakie kto ma auto na forum to się po prostu nie da,a trzepanie tematu bo a nuż jest gdzieś napisane ,jest dość zniechęcające do jakiejlkolwiek pomocy.
Comment
-
Zamieszczone przez Xernog Zobacz postaCzyli co mam teraz zrobić
Comment
-
Przy okazji tych prac, zwracaj uwagę na pozostałe sprawy jak poziom cieczy chłodzącej w zb. wyrównawczym. Rozumiem że na co dzień jeździsz tym autem a w wolnej chwili działasz wg pisanych wskazówek.
Cel operacji to ustalenie co się dzieje - czemu się przegrzewa silnik. Ty na razie jesteś "w lesie" czyli ustalasz podstawowe sprawy a przed tobą jeszcze sporo. Tak że ustalenie co z wentylatorem itd. to jest preludium do dalszych działań.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment