Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik się zagotował w korku. Wskazówka na czerwonym polu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

czujnik.jpg

wtyczka.jpg

Comment

czyli zrobić albo to albo to i w tym i w tym przypadku ma sie zakręcić jasli zrobię to przy czujnik i będzie się kręcić co to oznacza ? bo jak wypne wtyczek jak rambo pisał i do aku to bede wiedział ze wentylator zyje tylko a jak zrobie na czujniku i bedzie sie krecić to oznacza ze wentylator zyje i coś nie tak z czujnikiem dobrze rozumuję ?

Sprawdziłem bezpiecznik jest ok ..

powiedzcie mi jeszcze jak jest z tym bagnetem bo stałem rano na prostym miałem 3 mm nad min teraz stoje na mało krzywym i mam pod min .... jutro jade na parkin pod galerią zaleje 1 litra wróce do domu 300 km i zaczecze na prostym ile ubyło też pewnie gdzieś na galeri bo tam parkingi są proste jak stół tak mi się wydaję

Comment

Zamieszczone przez Xernog Zobacz posta
        m26 na na twoim zdjęciu nie widzę żadnej kostki tylko dwa kabelki
        To jest pierwsze lepsze zdjęcie z neta,po wbiciu hasła "civic czujnik wentylatora"
        Pokazuje puszkę termostatu i wkręcony w nią czujnik,gdybyś sobie zadał trud i popatrzył pod maskę we wskazany rejon,to byś od razu zobaczył.
        Jeździj tak dalej zamiast naprawić-powodzenia przy rozbieraniu silnika.

Comment

Sprawdź przy czujniku i wtyczkę wiatraka, poziom oleju sprawdza się tylko na równym.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            Jeździj tak dalej zamiast naprawić-powodzenia przy rozbieraniu silnika.
            Jak jechałem w trase było w połowie minimum max po przejechaniu 300 km na równym było 2-3 mm nad min. teraz wieczorem sprawdziłem gdy auto jest nieco ale to niec pocylone do ale to bardzo bardzo mało to pokazuje pod min i dlatego się pytam czy nawet taki spadek moze wpłynac na taki wynik na bagnecie ( i jak to jest ile jest miedzy min i max oleju zeby oszacowac ile bierze jak to w hondach jest ? )

Woody

przekręcać tylko na zapłon ?
            Last edited by Xernog; 15-05-2017, 22:29.

Comment

Mnie nie chodzi o olej,tylko o wentylator-to ma działać bezwzglednie.
              Jeśli pytasz o olej,to od kreski do kreski jest litr,a stan w tym aucie jest najkorzystniejszy dla niego jesli nigdy nie spadnie poniżej górnej kreski,a jesli juz to o niewiele.Przekroczenie go nawet o 5mm,jest dla tego silnika nieszkodliwe,a w lecie nawet wskazane (z doświadczenia piszę)

Comment

Tak, przekręcić na zapłon.

Comment

Witam dziś zrobiłem to co pisaliście a szczególnie ty pisałeś Woody i tak :
                  Bezpośrednie podłączenie wentylatora z Aku ożywiło go

Spięcie mostkowe na wtyczce od czujnika i przekręconym zapłonie brak reakcji wentylatora

Jakiś werdykt ?

Comment

Jakiś werdykt ?
                    Oczywiście że będzie,ale najpierw musisz jeszcze trochę powspółpracować.Na początrek odpowiedz na pytanie
                    Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                    Masz jakąś probówkę,albo chociaż żarówkę na byle drucie ?
                    Bo prądu nie widać ,trzeba badać,a jak nie wepniesz się tu i tam,to niczego nie znajdziesz.
                    Sterowanie tym wentylatorem jest proste jak drut,zaopatrzysz się we wspomniany "sprzęt",a usterkę znajdziemy w moment.
                    Wskazane by też było abyś wypełnił profil poprawnie,bo nie wiadomo co masz za auto.

EDIT jeszcze jedno pytanie: czy wkładając zworę do kostki włącznika,nie usłyszałeś czasem załączającego się przekaźnika w skrzynce bezpiecznikowej pod maską?
                    Chodzi konkretnie o ten przekaźnik
                    went.jpg
                    Last edited by m26; 16-05-2017, 20:06.

Comment

To wyglądało tak że najpierw zrobiłem żwirek a potem przekręciłem i coś ostryklo ale to chyba od pompy paliwa ..? Jutro obyczaje probówkę tylko gdzie w co ja wsadzać

Comment

Jutro obyczaje probówkę tylko gdzie w co ja wsadzać
                        To zależy od tego czy przekaźnik zadziałał czy nie.
                        Na każdą okoliczność dostaniesz punkty do sprawdzenia + foty jak będzie trzeba.
                        Ponawiam prośbę o profil,bo spamiętać jakie kto ma auto na forum to się po prostu nie da,a trzepanie tematu bo a nuż jest gdzieś napisane ,jest dość zniechęcające do jakiejlkolwiek pomocy.

Comment

Uzupełniłem profil ( były stare dane ze starej hondy )

Czyli co mam teraz zrobić zeby pomóc sobie i swojej hani ?

Comment

Czyli co mam teraz zrobić
                            Włączyć stacyjkę,włożyć zworę w kostkę czujnika i zwrócić uwagę czy kliknie wspomniany przekaźnik .

Comment

Przy okazji tych prac, zwracaj uwagę na pozostałe sprawy jak poziom cieczy chłodzącej w zb. wyrównawczym. Rozumiem że na co dzień jeździsz tym autem a w wolnej chwili działasz wg pisanych wskazówek.
                              Cel operacji to ustalenie co się dzieje - czemu się przegrzewa silnik. Ty na razie jesteś "w lesie" czyli ustalasz podstawowe sprawy a przed tobą jeszcze sporo. Tak że ustalenie co z wentylatorem itd. to jest preludium do dalszych działań.
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Po włączeniu zapłonu i zwarci w kostce nie nie pstryka żaden przekaźnik nic nie słychać

poziom cieczy chłodzącej bliżej max niż min .. w chłodnicy ciecz po brzegi ( oczyści tak ze wsadza się korek bez rozlewa )

Comment

Working...
                                X