Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przegrzany silnik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przegrzany silnik

Witam prosze powiedzieć czy jeżeli jechałem przez ok.5 km samochodem bez płynu chłodzącego to mogłem przegrzać silnik temp dochodziła do czerwonej kraeski ale tuż przed nia silnik wyłączałem aż do dojechani ado celu

Jeżeli czekałeś jak ostygnie (porządnie) to raczej nie. Jeśli wyłączyłeś "na chwilkę" to niewiele pomogło. Jeśli nawet miałeś wyciek to trzeba było lać wodę, nawet jeśli wyciekałaby i jechać. Co prawda słyszałem o patencie z białkiem z kurzego jajka, które daje się do chłodnicy i uszczelnia chłodnicę na parę kilometrów (jeśli uszkodzenie nie jest duże), ale sam nigdy nie testowałem
    Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Wydaje mi się że jeśli silnik pali normalnie i pracuje na normalnych obrotach to nic mu nie zrobiłeś. 5 km to nie dużo jednak nie rób takich rzeczy w przyszłości. Jednym z najczęstszych rezultatów przegrzania silnika jest wywalenie uszczelki pod głowica i konieczna jest jej wymiana. Myślę że za to w jakich warunkach kazałeś pracować swojemu silnikowi powinieneś mu teraz zaserwować nowy płyn chłodzący i olej bo ten stary się pewnie przegrzał i nawet do smażenia frytek się nie nadaje

Comment

w takimm przypadku najlepiej rozpedzac sie ,dac na luz i silnik wyłanczac,można załadować musztarde by uszczelnic ale ja tego nie polecam

Comment

Po wymianie węża, który Ci pękł dolej płynu do chłodnicy i do zbiorniczka wyrównawczego do max, uruchom auto i poczekaj aż wentylator załączy się co najmniej raz - później ew. uzupełnij poziom płynu w zbiorniczku.

Obserwuj teraz przez kilka dni (rano na zimnym silniku) czy nie ubywa płynu chłodniczego - nie wiadomo czy nie przepaliła się uszczelka pod głowicą - takie przegrzania bywają kosztowne

Comment

Working...
          X