Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z zagrzaniem się silnika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

tu chodziło mi o okres zimowy

Comment

ok, sorka, nie załapałem

Comment

Zamieszczone przez arek Zobacz posta
        "Samurajowi" chodziło raczej o płyn chłodniczy, a nie olej. ( tak podejrzewam)
        Wskażnik na zegarach informuje o temperaturze płynu chłodniczego ,a nie oleju.
        Pozdrawiam
        OK soreczki ^^ mój błąd ^^ wiec poziom płynu sprawdziłem i okazało się ze troszke go było za malo jaieś 2 cm do minimum więc dolałem ale czy to mogło mieć wpływ na wskazanie temp.
        dodam że najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że wskaźnik wprost wariuje ;P raz działa raz nie oO

Comment

Zamieszczone przez arek Zobacz posta
          Teraz po wymianie termostatu nagrzewa się 3-4 minuty.
          Ciekaw jestem jak teraz spalanie. Po tankowaniu dam znać.
          Pozdrawiam
          ileee?? u mnie w dieselu zeby sie nagrzał to musze czekac jakies 15 min i tez zastanawiam sie nad termostatem czy dobrze działa
          sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Sam się zdziwiłem, że tak szybko, bo przed wymianą musiałem naprawdę długo się pokręcić po mieście żeby się nagrzał. Oczywiście teraz przy takich mrozach ok-10 trwa to troszkę dłużej niż 4 min, ale i tak jest o niebo szybciej niż na starym termostacie i to przy wyższej temperaturze.

Comment

Wymieniłem termostat i jest OK. Po 5 min temp. cieczy chłodzącej jest właściwa ( w połowie skali) Szukałem i znalałem, że termostat należy wymieniać co 120 000 km. be względu na to cy jest sprawny. SZEROKOŚCI
              Rocznik 99 5d D14Z4 1,4 is

Comment

no nie to ja tez bede kombinował z termostatem
                sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Working...
                X