Zamieszczone przez grzesiek88
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
temperatura klimy
Collapse
X
-
Nabiłem klimatyzacje. Odzyskano 80gr. czynnika , napełniono 610 gr.
Podczas sprawdzania podcisnienia spadło 14mbar. Powiedział gosć ze to jest bardzo dobrze bo dopuszczalne jest 100.
Co o tym sądzice?
Przypuszczam ze za rok znów trzeba bedzie dobić bo jednak jakaś nieszczelnosć jest.
Comment
-
hahahahaha o rany ale sie uśmiałem... to 14mbar jest do wykrycia gdzie puszcza trzeba nabić barwnik i pojezdzić troche bo od razu może nie być widać gdzie ucieka więc jak coś nabicie barwnikiem i w następny dzień na sprawdzenie uv. a jak barwnikkiem nie iodzie to nabić układ azotem gdzie ciśnienie jest dużo większe... a to dopuszczalne 100mbar tego gościa to czynnika byś nie miał w ciągu jednego dnia więc jakieś bzdury opowiada... ja u siebie w warsztacie dopuszczam między 30 a 40mbar wtedy mówie klientowi co i jak ze auto z rok, półtora pojezdzi bo nieszczelne i informuje o ewentualnych kosztach naprawy... decyzja należy do klienta...
Comment
-
Zamieszczone przez grzesiek88 Zobacz postahahahahaha o rany ale sie uśmiałem... to 14mbar jest do wykrycia gdzie puszcza trzeba nabić barwnik i pojezdzić troche bo od razu może nie być widać gdzie ucieka więc jak coś nabicie barwnikiem i w następny dzień na sprawdzenie uv. a jak barwnikkiem nie iodzie to nabić układ azotem gdzie ciśnienie jest dużo większe... a to dopuszczalne 100mbar tego gościa to czynnika byś nie miał w ciągu jednego dnia więc jakieś bzdury opowiada... ja u siebie w warsztacie dopuszczam między 30 a 40mbar wtedy mówie klientowi co i jak ze auto z rok, półtora pojezdzi bo nieszczelne i informuje o ewentualnych kosztach naprawy... decyzja należy do klienta...
Pozatym maszyna do nabijania klimatyzacji sama informuje gdy jest zbyt wielka nieszczelnosć ?
Comment
-
wiele rzeczy ma wpływ na to czy przy nieszczelności nawet tych przykładowych 30mbarów wytrzyma miesiąc czy rok... o tym ile Ci wytrzyma nic nie pisałem- napisałem tylko ze jest możliwość zlokalizowania tej małej nieszczelności. no i masz racje ze spokojnie wytrzyma z rok, półtora... a co do tolerancji wartości w maszynie to jedna ma ustawione a druga nie i można sobie to przestawić... to chyba na tyle.
pozdro
Comment
-
Zamieszczone przez grzesiek88 Zobacz postawiele rzeczy ma wpływ na to czy przy nieszczelności nawet tych przykładowych 30mbarów wytrzyma miesiąc czy rok... o tym ile Ci wytrzyma nic nie pisałem- napisałem tylko ze jest możliwość zlokalizowania tej małej nieszczelności. no i masz racje ze spokojnie wytrzyma z rok, półtora... a co do tolerancji wartości w maszynie to jedna ma ustawione a druga nie i można sobie to przestawić... to chyba na tyle.
pozdro
A klime to powinno sie co roku dobijac , czyścić , przeprowadzać przegląd??
Comment
Comment