Mam takie pytanie, otóż kupiłem w piątek dwie dysze mgłowe do cytrynki, zamontowałem i okazuje się że "sikają" na pióra wycieraczek. I teraz moje pytanie czy jest możliwość ustawienia wysokości strumienia? Jak tak, to jak to zrobić? Z góry dziękuje za pomoc...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regulacja wysokości strumienia dyszy spryskiwacza C3, C4
Collapse
X
-
Nie nie da się ich wyregulować - patrz wpis w temacie mojego auta. Wystarczy ściągając seryjne spryskiwacze ustawić te z C3 tak aby na postoju i włączonym silniku pryskały na wysokość 3/4 szyby, zdemontować je i na brakującą krzywiznę zrobić podkładkę z dętki rowerowej. Robota żadna a wynika to z innej pompki i innej krzywizny maski u nas i w citroenach. Na zakończenie dodam, że to samo jest jakby dołożył do sprysków z Jazza które są po 45zł. Ot inna maska i pompka. Powyższe informacje wiodą do tego, że jadąc 80 km/h i więcej płyn ląduje tuż poniżej połowy szyby. Wypróbowane na własnej skórze na zimowym płynie, który jest gęstszy od letniego.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
U mnie w 5 gen jest bez dokładek i pryska dobrzeW 6 gen jednak trzeba dać podkładki.
Nie wiem co macie nie tak, może słabe pompki, ale przy 100 km/h mi pryska powyżej połowy szyby. Dodam, że też na zimowym płynie, który zgoda jest gęstszy, ale to nie rzutuje na pryskanie. Mgiełka jest wtedy bardziej "zbita", ale pryska normalnie.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Po sobotniej przejażdżce po fragnemce autostrady Szarów-Kraków wnioski są takie:
180 kmh: pryskaja 1/4 szyby, czyli pół kciuka nad wycieraczki
140kmh: pryskaja tuż przed 1/3 szyby
100kmh: pryskaja w okolice połowy szyby
Przy postoju, prędkościach do 70 kmh pryskają tak jak powinny, na cała szerokość szyby.
OT: Jeżdżę ostatnio VW Caddy ze spryskami mgłowymi i zauważyłem jedna rzecz. Pompka jest jakby mocniejsze i spryski są zamocowane na plastiku pomiędzy maską a szybą, przez co strumień jest osłonięty od zgubnego wiatru bocznego. Jakby przetestować takie rozwiązanie, z tymże wyciąć trzeba dziurkę dla spryska w tym plastiku, czyli wymienić w całości.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
Comment