Witam, moja dziewczyna nie podobała honda bo mowila ze jest wrazliwy samochod i dziwne ze jedzie, naprzyklad jak ona rusza i musiala wiecej gazu okolo 2 tys zeby ruszyła do sprzodu a tu ciagle gasnie, musiala wiecej obrotow 3 tys zeby ruszyla do sprzodu, jak stoje na swiatła czerwone, jak juz zielone swiatła drogowe i wzieła gaz okolo 2 tys i troche puscila sprzegło i gasł, mowila ze poprostu nie ma siły jechac, jedziła normalnym samochodem a honda jest całkiem inaczej, i nie polacała, a ja tez tak uwazam, a po drugiej szczarpie po puszczeniu gazu lub dodaniu gazu, czy to normalne jak maja hondy, a moze cos nie tak? jak zimny silnik zapalam autko, a obroty powoli wrosnie do 1500 obrotów,a moj kolega ma taka sama honda jak zapala odrazu obroty juz ma 1500 obrotów, u mnie chyba ssanie powoli działa, lub pompka powoli pompkuje az do maxa cisnienia?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
moja dziewczyna nie podobała honde
Collapse
X
-
Po pierwsze: piszemy po polsku.
Po drugie: do Hondy trzeba mieć odrobinę czułości, delikatnie, trzeba mówić miłe słówka na dobranoc żeby lepiej odpalała rano...
Tak na serio: szarpie? To delikatnie z pedałami gazu i sprzęgła (to pewnie jest wyjechane), a nie jak z workiem ziemniaków. Brutalność to w Polonezie a nie w Hani
Gaśnie? Z opisu raczej nie wywnioskuje co może być przyczyną...
Comment
-
Honda jest dobrym samochodem, ale trzeba mieć do niej wyczucie
Co do szarpania podczas dawania gazu - jest coś nie tak, nie powinno tak być, tak samo jak powinna ruszyć z 2 tys. obrotów (u mnie w 1.4 przy 2 tys. obrotów puszczam sprzęgło, połowa gazu i kołami mieli...).
Jeśli chodzi o obroty na ssaniu, mam tak samo, odpalę, obroty są niskie, powoli sobie rosną do ~1600.Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
-
yyy mu chyba chodzi o to, że mu autko gaśnieObroty mu szaleją to może niech krokowca przeczyści... Co może powodować iż samochód gaśnie przy 2tyś obrotów?? Miałem kiedyś przypadek, że mi też gasła na niskich obrotach przy ruszaniu i musiałem dawać więcej gazu - problem tkwił w dopływie benzyny tzn. kiepsko dopływała do celu.
Comment
-
xpiecia, własnie o to chodzi jak trzymam 2 tys obrotów i puszcze sprzegło gasła, musialem wiecej gazu to wtedy dobrze, wyglada ze honda nie ma siły jechac, jak jade i dodaje gwałtowne gazu troche sie dusi a powinna sie szybko ruszyc, wszytkie elementy wymienione, wyregulowane zawory i nic nie pomogło, dbam samochod i nic nie wyszło, jeszcze jak dodaje wiecej gazu zeby szybko ruszyc ale nie mial kołami pyskiem, tylko powoli rusza, czuc wybracja z silnika, prosze o pomoc, a co było u ciebie "problem tkwił w dopływie benzyny tzn. kiepsko dopływała do celu"?Last edited by Gość; 31-10-2009, 18:03.
Comment
-
Przewody miały mała przepustowość i na niskich obrotach paliwo kiepsko docierało do celu - po dodaniu gazu silnik wymuszał większy przepływ paliwa i wtedy jakoś tam szło. Napisz jeszcze dokładnie czym tam jeździsz to łatwiej będzie pomóc
ps:
Zamieszczone przez shczepcio Zobacz postajakby ciągneła przyczepe campingową ...4x4 2.5 TDI
Comment
-
witam xpiecia, co mam powiedziec mechanikom zeby sprawdzal uklad paliwowy ze moze ma małe przepustowosc ze paliwo kiepskie docierało do celu, a wystarczy sprawdzac cisnienie pompy i czy cos wiecej zeby sprawdzał mechanik? odpisz pozdr
Witam, dzis byłem w warsztacie, mechanik sprawdzał i nie miał pojecia co z hondą? Mowił ze tak:
-na wolnych obrotach ( zimny czy ciepły ) bardzo równo chodzi, ładnie odpala
-jest ciezko ruszyc, bardzo słabe przyspieszenie ( brak mocy)
-w czasie przyspieszenia czuc wybracje kierownicy, drązki biegi i wszytkie pedały wybracie z okolicy silnika
-w czasie jazdy troche gazu lub po opuszczeniu gazu czuc lekkim szarpanie kangurek
- zapłon jest ok bo widzi ze wszytkie zostały wymienione
-nie swieci kontrolka awaria silnika
a teraz mam pytanie czy warto podlaczyc komputer diagnostyki zeby sprawdzał ze moze mam uboga lub bogata mieszanke? co to moze byc objawy tego, pozdrawiamLast edited by Tomo1; 07-11-2009, 10:04.
Comment
Comment