Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

moja dziewczyna nie podobała honde

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• moja dziewczyna nie podobała honde

Witam, moja dziewczyna nie podobała honda bo mowila ze jest wrazliwy samochod i dziwne ze jedzie, naprzyklad jak ona rusza i musiala wiecej gazu okolo 2 tys zeby ruszyła do sprzodu a tu ciagle gasnie, musiala wiecej obrotow 3 tys zeby ruszyla do sprzodu, jak stoje na swiatła czerwone, jak juz zielone swiatła drogowe i wzieła gaz okolo 2 tys i troche puscila sprzegło i gasł, mowila ze poprostu nie ma siły jechac, jedziła normalnym samochodem a honda jest całkiem inaczej, i nie polacała, a ja tez tak uwazam, a po drugiej szczarpie po puszczeniu gazu lub dodaniu gazu, czy to normalne jak maja hondy, a moze cos nie tak? jak zimny silnik zapalam autko, a obroty powoli wrosnie do 1500 obrotów,a moj kolega ma taka sama honda jak zapala odrazu obroty juz ma 1500 obrotów, u mnie chyba ssanie powoli działa, lub pompka powoli pompkuje az do maxa cisnienia?

OOO jaaaa!!!!
    Nie rozumiem twojego języka, mógłbyś tak po polsku coś?

Comment

Yyyyyyyy ?

Comment

tez jakos nie czaje o co chodzi :P

Comment

Po pierwsze: piszemy po polsku.
          Po drugie: do Hondy trzeba mieć odrobinę czułości, delikatnie, trzeba mówić miłe słówka na dobranoc żeby lepiej odpalała rano...
          Tak na serio: szarpie? To delikatnie z pedałami gazu i sprzęgła (to pewnie jest wyjechane), a nie jak z workiem ziemniaków. Brutalność to w Polonezie a nie w Hani
          Gaśnie? Z opisu raczej nie wywnioskuje co może być przyczyną...

Comment

Kolega nie jest chyba Polakiem :d bo widze ze wszystkie jego posty są w podobnym jezyku pisane:P

Comment

Honda jest dobrym samochodem, ale trzeba mieć do niej wyczucie
              Co do szarpania podczas dawania gazu - jest coś nie tak, nie powinno tak być, tak samo jak powinna ruszyć z 2 tys. obrotów (u mnie w 1.4 przy 2 tys. obrotów puszczam sprzęgło, połowa gazu i kołami mieli...).
              Jeśli chodzi o obroty na ssaniu, mam tak samo, odpalę, obroty są niskie, powoli sobie rosną do ~1600.
              Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
              Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

yyy mu chyba chodzi o to, że mu autko gaśnie Obroty mu szaleją to może niech krokowca przeczyści... Co może powodować iż samochód gaśnie przy 2tyś obrotów?? Miałem kiedyś przypadek, że mi też gasła na niskich obrotach przy ruszaniu i musiałem dawać więcej gazu - problem tkwił w dopływie benzyny tzn. kiepsko dopływała do celu.

Comment

xpiecia, własnie o to chodzi jak trzymam 2 tys obrotów i puszcze sprzegło gasła, musialem wiecej gazu to wtedy dobrze, wyglada ze honda nie ma siły jechac, jak jade i dodaje gwałtowne gazu troche sie dusi a powinna sie szybko ruszyc, wszytkie elementy wymienione, wyregulowane zawory i nic nie pomogło, dbam samochod i nic nie wyszło, jeszcze jak dodaje wiecej gazu zeby szybko ruszyc ale nie mial kołami pyskiem, tylko powoli rusza, czuc wybracja z silnika, prosze o pomoc, a co było u ciebie "problem tkwił w dopływie benzyny tzn. kiepsko dopływała do celu"?
                  Last edited by Gość; 31-10-2009, 18:03.

Comment

Skoro tak się sprawy mają to stawiał bym na listwe wtryskiwaczy i zanieczyszczenie wtrysków - jest wtedy znaczny spadek mocy. O zamieleniu kołem nie ma mowy i praktycznie hanka jedzie jakby ciągneła przyczepe campingową ...

Comment

Przewody miały mała przepustowość i na niskich obrotach paliwo kiepsko docierało do celu - po dodaniu gazu silnik wymuszał większy przepływ paliwa i wtedy jakoś tam szło. Napisz jeszcze dokładnie czym tam jeździsz to łatwiej będzie pomóc
                      ps:
                      Zamieszczone przez shczepcio Zobacz posta
                      jakby ciągneła przyczepe campingową ...
                      yyy no mi się zdarzyło ciągnąć nie raz taką przyczepę i nie tylko taką i powiem ci, że na trasie ciężko było mnie wyprzedzić 4x4 2.5 TDI

Comment

rozumiem, jak mozna sprawdzic czy przewody moze ma małą przepustowosc? w ktorym miejscu? czekam na odp xpiecia

Comment

Katalizator sprawdź, może sie nadawać do wywalenia, zamulenie silnika wtedy też jest.

Comment

clarion80 nie pomogę Ci, to było 5 lat temu a wtedy nie wiedziałem gdzie wlać DOT-a.... Jakiś magik mi to zrobił.

Comment

witam xpiecia, co mam powiedziec mechanikom zeby sprawdzal uklad paliwowy ze moze ma małe przepustowosc ze paliwo kiepskie docierało do celu, a wystarczy sprawdzac cisnienie pompy i czy cos wiecej zeby sprawdzał mechanik? odpisz pozdr

Witam, dzis byłem w warsztacie, mechanik sprawdzał i nie miał pojecia co z hondą? Mowił ze tak:
                              -na wolnych obrotach ( zimny czy ciepły ) bardzo równo chodzi, ładnie odpala
                              -jest ciezko ruszyc, bardzo słabe przyspieszenie ( brak mocy)
                              -w czasie przyspieszenia czuc wybracje kierownicy, drązki biegi i wszytkie pedały wybracie z okolicy silnika
                              -w czasie jazdy troche gazu lub po opuszczeniu gazu czuc lekkim szarpanie kangurek
                              - zapłon jest ok bo widzi ze wszytkie zostały wymienione
                              -nie swieci kontrolka awaria silnika
                              a teraz mam pytanie czy warto podlaczyc komputer diagnostyki zeby sprawdzał ze moze mam uboga lub bogata mieszanke? co to moze byc objawy tego, pozdrawiam
                              Last edited by Tomo1; 07-11-2009, 10:04.

Comment

Working...
                              X