Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zepsute/Niezsynchronizowane wycieraczki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zepsute/Niezsynchronizowane wycieraczki

Witam, dzisiaj jak troszkę spadła temperatura przywarły mi wycieraczki a ja idiota odpaliłem je bo myślałem, że już odmarzły (przejechałem z 5-6 kilometrów z ciepłym nawiewiem na szybę. Sytuacja wygląda tak jak na filmie, wycieraczka kierowcy ma zawiechę na początku i dochodzi tylko do jednego momentu. Dodatkowo ta zepsuta chodzi luźno, wcześniej nie można było nią ruszać (tak jakby była włączona) na sucho. Z tamtą wycieraczką jest wszystko git. Nie wiem czy to ta kierowcy jest blokowana przez tą drugą, ale wygląda jakby jakiś "synchronizator" czy coś takiego się popsuło, tylko, że już nie miałem czasu tego sprawdzać, bo ciemno i zimno. Wie ktoś może co to może być? Co się zepsuło? Jak to naprawić?

A to nie jest tak, że ta od pasażera blokuje tę od kierowcy? Tak czy siak masz do rozebrania podszybie i trzeba sprawdzić jak porusza się silniczek od wycieraczki.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Ta od kierowcy jeśli rusza się tylko datego że jest zaplątana w tą drugą ,to oznacza że zerwało jabłko od cięgna.
      Jśli jednak kręci się oś to wystarczy ustawić i przykręcić.

Comment

Ok udało się, wystarczyło dokręcić tą kierowcy i już chodzi znowu jak żyleta

Comment

Gdyby nie puściło na osadzeniu,to wyrwał byś gumę,zerwał cięgno w środku,albo spalił silnik,bo przy niskim biegu to on się pali a nie bezpiecznik.Odrywanie piór skrobaczką od szyby przed jazdą i wyłączenie po niej musisz mieć w nawyku .
          Last edited by m26; 21-03-2018, 18:37.

Comment

Miałem to samo w angielce kilka dni temu. Wystarczy dokręcić śrubę od strony kierowcy, nawet bez podnoszenia maski. Po tylu latach w końcu się rozregulowało.
            Oryginalne perfumy
            wuko

Comment

Właśnie nie skrobałem ani nic by były tylko leciutko wycieraczki pokryte śniegiem, który musiał przymarznąć i nie puścił, nawet po tym jak nawiew grzałem. D: no cóż

Comment

Working...
              X