Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Popowodziowe problemy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Popowodziowe problemy

Miałem małego pecha, ulewa mi zalała ulicę, na której mi Hania stała, oczywiście woda nie miała którędy spływać, jak się skumałem co się dzieje poleciałem przestawić samochód. Trochę za późno, w samochodzie miałem po prawej stronie wodę po kostki, na szczęście tylko po prawej, samochód stał lewą stroną na chodniku, gdzie jeszcze woda nie była tak duża. Wodę wylałem, reszta wody poszła w gazety ile się dało, ale ciągle jest mokro. Macie jakiś pomysł jak to wysuszyć ew. czy trzeba wyjmować całą tapicerkę?

Druga sprawa, po tej powodzi jak udało mi się wyjechać z tego bagna paliła mi się kontrolka silnika i wariowały obroty, na jałowym biegu na zimnym silniku podchodziło pod 4 tys. Zrobiłem reset, kontrolka już się nie pali, ale obroty dalej były tak samo wysokie, ale w końcu jak się silnik zagrzał spadły poniżej tysiąca. Nie miałem jak się przejechać, po straż mi ulicę zablokowała więc nie wiem jak to by było podczas jazdy. Mogło zalać kompa, albo co się mogło spieprzyć, że takie akcje dziwne miały miejsce? Zacząć się martwić? Z góry thx za pomoc

jeśli miałeś wodę po kostki to komputer miał styczność z woda a elektronika wody nie lubi. Ale skoro piszesz że obroty w końcu spadły to pewnie nic mu nie będzie. Dla pewności możesz go wyjąc i podsuszyć.
    Tapicerkę najlepiej wysuszyć używając odkurzacza piorącego i słońca ale pogoda jest jaka jest więc lepiej wyciągnij tapicerkę bo jak jej szybko nie wysuszysz to będziesz miał nieprzyjemny zapach w samochodzie. Pomyśl również o konserwacji profili zamkniętych ze strony która stała w wodzie.

Comment

najlepiej przydało by sie dużo słonca i zeby autko tak postało z dzien na takim upale pozatym te tapicerki co były mokre fajnie jakbys wyciagnal, wypral i wysuszyl autko tez umyc wszystkie zakamarki silnik podwozie z tego syfu piasku

Comment

Dzięki za odp, dzisiaj się przejechałem, dalej na jałowym za wysokie obroty, ale spadają w miarę szybko, może nic nie trzeba będzie robić. Ewentualnie odwiedzę elektryka, niech się męczy. Jadę dzisiaj suszyć samochód, mam jeszcze pytanko, zdejmowanie tapicerki wymaga jakiegoś większego rozkręcania fury? Bo nie mam talentu do grzebania przy samochodzie i się zastanawiam czy nie zlecić tego komuś bardziej ogarniętemu

Comment

to zalezy co chcesz zdemontowac?fotele sa przykrecone na 4 srubach na klucz 17 jesli dobrze pamietam boczki drzwi sa na zatrzaskach i kilku srubach

Comment

Chcę zdemontować całą tapicerkę z podłogi, żeby tam pod spodem wysuszyć wszystko i przeprać tapicerkę, bo już trochę wali. Obroty cały czas powyżej 3 tysi na zimnym silniku, zdjąłem osłonę kompa, może jeszcze przeschnie trochę i coś się poprawi. Zgroza.

Comment

Komputer trzeba koniecznie wymontować i dobrze wysuszyć bo inaczej za kilka miesięcy jak się rozwinie korozja w środku na płytce , to będzie komputer do wymiany na 100%, więc lepiej działaj póki nie jest za późno

Comment

A jak z tym kompem, rozumiem że wypina się kostkę i odkręca śrubki i można to wyjąć bezstresowo? Po wkładaniu spowrotem trza jakieś resety robić? Czy wystarczy wkręcić jak było i nie ruszać nic?

Comment

tak jak na nowo bedziesz wdsadzal komputer to na odlaczonym aku zrob to potem podlacz klemy i powinno byc ok

Comment

Working...
                  X