Nie wiem czy, w mojej hondzie nie spaliła się kontrola rezerwy paliwa. Wskazówka paliwa leży i nic, żadna kontrolka się nie zapala. Czy w tym momencie powinna się już zapalić??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kontrola rezerwy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kalina1 Zobacz postaMam lepszy pomysł. Po prostu wezme ze sobą troche paliwka do butelki. i bede jeżdził aż auto nie stanie. Wtedy bede miał pewność że kontrolka nie działa albo jej po prostu nie ma, bo nie wszystkie civici taką posiadały.
niełatwiej popatrzyc na zegary i zobaczyc czy jest wogole taka kontrolka czy nie ? a jak bedzie, to odkrecic zegary i sprawdzic żarówke?
Ja tez miałem problem z rezerwa, ale najpierw widziałem ze posiadam taka kontrolke, nastepnie sciagłem zegary i sprawdziłem żarówke, która okazała sie dobra a na końcu wymieniłem termistor którego koszt z przesyłka to 16 zł i wszystko ładnie po dzis dzien swieci.Last edited by Gość; 14-08-2010, 16:41.
Comment
-
Zamieszczone przez style Zobacz postawymieniłem termistor którego koszt z przesyłka to 16 zł i wszystko ładnie po dzis dzien swieci.
Gdzie znajduje się ten termistor??
Comment
-
Zamieszczone przez szp# Zobacz postaKoledzy chyba zapomnieli, że w niektórych wersjach nie ma w ogóle lampki od rezerwy, co do tego w jakich opcjach to nie ma reguły. Najprościej wyciągnąć licznik i sprawdzić czy masz tam żarówkę.
Comment
Comment