Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrola rezerwy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrola rezerwy

Nie wiem czy, w mojej hondzie nie spaliła się kontrola rezerwy paliwa. Wskazówka paliwa leży i nic, żadna kontrolka się nie zapala. Czy w tym momencie powinna się już zapalić??

raczej juz powinna Sprawdz żarówkę

Comment

powinna, sprawdz żarówke a gdy okaże się ze jest ok to termistor ( czujnik rezerwy paliwa ) do wymiany

Comment

Mam lepszy pomysł. Po prostu wezme ze sobą troche paliwka do butelki. i bede jeżdził aż auto nie stanie. Wtedy bede miał pewność że kontrolka nie działa albo jej po prostu nie ma, bo nie wszystkie civici taką posiadały.

Comment

tylko musisz mieć na uwadze że może zassać Ci syf z baku no chyba że i tak masz zamiar wymieniać filtr paliwa

Comment

Zamieszczone przez kalina1 Zobacz posta
            Mam lepszy pomysł. Po prostu wezme ze sobą troche paliwka do butelki. i bede jeżdził aż auto nie stanie. Wtedy bede miał pewność że kontrolka nie działa albo jej po prostu nie ma, bo nie wszystkie civici taką posiadały.

niełatwiej popatrzyc na zegary i zobaczyc czy jest wogole taka kontrolka czy nie ? a jak bedzie, to odkrecic zegary i sprawdzic żarówke?

Ja tez miałem problem z rezerwa, ale najpierw widziałem ze posiadam taka kontrolke, nastepnie sciagłem zegary i sprawdziłem żarówke, która okazała sie dobra a na końcu wymieniłem termistor którego koszt z przesyłka to 16 zł i wszystko ładnie po dzis dzien swieci.
            Last edited by Gość; 14-08-2010, 16:41.

Comment

Witam od czasu jak mam hondę jeszcze ani razu nie zapaliła mi się rezerwa (raz chyba coś mrugało) tankuje przeważnie w tedy gdy wskazówka jest na cieniutkim czerwonym pasku. Powiedzcie mi jak daleko jest jeszcze od tego paska do rezerwy.

Comment

Koledzy chyba zapomnieli, że w niektórych wersjach nie ma w ogóle lampki od rezerwy, co do tego w jakich opcjach to nie ma reguły. Najprościej wyciągnąć licznik i sprawdzić czy masz tam żarówkę.

Comment

Zamieszczone przez style Zobacz posta
                  wymieniłem termistor którego koszt z przesyłka to 16 zł i wszystko ładnie po dzis dzien swieci.

Gdzie znajduje się ten termistor??

Comment

Zamieszczone przez szp# Zobacz posta
                    Koledzy chyba zapomnieli, że w niektórych wersjach nie ma w ogóle lampki od rezerwy, co do tego w jakich opcjach to nie ma reguły. Najprościej wyciągnąć licznik i sprawdzić czy masz tam żarówkę.
                    dokładnie - u mnie np. takowej nie ma, a czekałam i czekałam aż się zaświeci i prawie by mi hania zdechła z braku wachy

Comment

w baku jest

Comment

Working...
                      X