Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reset kompa civic 5d 1.4i

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No więc dziś po raz kolejny przystąpiłem do odmulania. Uzbrojony po zęby w śrubokręt płaski i młotek rozebrałem dolot, wyciągnąłem zwężkę i potraktowałem ją śrubokrętem wycinając z niej kołnierz. Przypiłowałem na gładko pilnikiem i założyłem z powrotem. Silnik ma normalne obroty i nie ma objawu wahlowania. Podziękowania dla maszari!

Comment

Czy te falowanie obrotów na biegu jałowym mieliście cały czas, tzn. niezależnie od temp. silnika? Bo w moim przypadku bywa różnie, raz faluje, a raz nie. Czyli nie jest to zależne od temperatury. aczkolwiek najbardziej da się to zauważyć ( w moim przypadku), gdy silnik pod wpływem temperatury przełączy się na zasilanie LPG. Jeżeli ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem, proszę o słowo.

Comment

Falowanie u mnie występowało na zimnym silniku - jak złapał temperaturkę to było ok i chodził równo - na gazie, oczywiscie po zlapaniu temperatury tez chodził równo .

Comment

Słuchaj maszari ja już w swojej uszczelce wyciąłem ten otworek ale mimo wszystko obr strasznie falują choć po przekroczeniu 3000 auto jeździ świetnie. A jakbym tak spróbował jeszce powiększyć ten otwór? Dało by to coś? Czy lepiej już nie psuć tej uszczelki może ktoś będzie miał z niej użytek, a tj. pisałeś, rozpiłować zwężkę???
          A jeśli już to na jaką średnicę rozpiłować zwężkę?

Rozpiłowałem tą fabryczną zwężkę do odpowiedniej średnicy. Lecz niestety byłem zdany tylko na wiertarkę stołową i pilnik. Auto jedzie fajnie, obroty nie falują ale z racji tego że obróbka otworu była robiona pilnikiem, gdzieś zostały nierówności i auto gwiżdże tak ok 1500 obr. i przy gwałtownym wciśnięciu pedału gazu(efekt dźwiękowy podobny do turbiny). Nie jest to aż tak uciążliwe ale poszukam jeszcze kogoś kto może mi zrobić jakimiś wykrojnikami uszczelkę do mojego auta.
          Last edited by BeatleJohn; 13-07-2009, 22:34.

Comment

Working...
          X