Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reset kompa civic 5d 1.4i

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Reset kompa civic 5d 1.4i

Witam Forumowiczów.

Wczoraj zrobilem reset komputera po odmulaniu. W zwiazku z tym mam pytanie, czy normalnym objawem jest ze silnik "pulsuje" pomiedzy 1000-2000 obrotów? Czekalem z 20 minut na załączenie wentylatora chłodnicy (doczekałem sie) po czym wyłączylem silnik (tak jak w procedurze) i włączyłem go na nowo. Pulsowanie nie ustało... czy dobrze przeprowadzam restet?

witam
    mam w planach odmulanie ,pytanko konieczny jest macher czy można to zrobić samemu,
    chodzi głównie o powyższy reset kompa bo z mech nie ma chyba problemów

Comment

Ja robilem wszystko sam. Jednak martwi mnie to wachlowanie obrotami po resecie.

Comment

cze pojeździj trochę autkiem komputer musi się od początkiu zaprogramować pojeździj po mieście i wypuść się za miasto.

Comment

witam lione, prosiłbym o dokładne wskazówki dot. odmulania.
          I jeżeli można to napisz czy wogóle warto, czy przyrost mocy jest odczuwalny ???
          Mam civica 3d 1.4 1996 rok.

Comment

@mały: Moje miejsce na przemyślenia.

@jacek245: Tak tez robiłem, ale widocznie za mało bo jesli stoje na biegu jałowym to silnik sam dodaje sobie gazu i wskazówka skacze sobie co 2 sekundy do 2000 obr/min. Mam nadzieje ze to normalne?

Comment

wymieniałeś filtr paliwa? jeżeli tak to kiedy

Comment

Hm... wymienialem wszystkie filtry jakies 7000km temu.

Comment

Lione dzięki za wskazówki
                  będę probował. dam znać co i jak

Comment

Wiem co jest z twoim autkiem. miałem to samo. i nigdzie na forum nie moglem sie dowiedziec. Wiec muslę ze twoje odmulanie polegało na wyciągnięciu zwężki na dolocie powietrza za przepustnicą. I to jest przyczyną falowania obrotów na biegu jałowym. W wersji 5D jest inaczej niz w 3D. w 3d moze i mozna wyciągną zwęzkę ale w 5D nie!!!! mozesz jedynie:
                    1) kupic uszczelkę do wersji 90KM czyli silnika D14A8
                    2) Obciąc ze starej uszczelki zwężenie
                    ale uszczelka musi byc bo jest w niej taki otworek przez ktury jesli go niema to obroty falują. Ja zrobilem wczoraj wersja 2). Co do resetu kompa to pytalem w ASO i powiedział mi gośc ze nie jest konieczne ale mozna. I ze wystarczy odłączyc akumlator na jakąś chwilę i tyle. Podsumowywując: W wersj z silnikiem D14A7 NIE MOZNA WYCIĄGNĄC ZWĘZKI BEZKARNIE. (Bedą falowac obroty od 1000 do 2000)

Comment

moze napisz dokladnie jak wyglada ta zwezka gdzie sie znajduje moze jakis rys gdzies sie znajdzie albo foto

Comment

Zamieszczone przez kicek22 Zobacz posta
                        moze napisz dokladnie jak wyglada ta zwezka gdzie sie znajduje moze jakis rys gdzies sie znajdzie albo foto
                        Podzielam uwagę kolegi

Comment

juz daje moment

Comment

Opis znajduje się w temacie "Honda Civic 1,4 70 KM i 1,4 90KM czy to te same silniki.Proszę nie dublować postów bo będą kasowane.
                            ビートル ジョン

Comment

W koncu konkretna odpowiedź. Dzieki!

Comment

Working...
                              X