Podczas odpalania samochodu zamki w moim aucie wydaja dziwny dziwiek (taki jak przy otwieraniu lub zamykaniu ) przez to troche musze dłuzej go krecic zeby zapalił. Istotny moze byc fakt ze jakis tydzien temu odpalałem swoje auto z kabli bo padł aku. Jak wam sie wydaje czy to własnie akumulator jest na skonczeniu czy wystarczy go rzucic pod prostownik i wszystko wróci do normy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czyżby akumulator?
Collapse
X
-
wiesz roznie bywa z akumulatoramize akumulatory tez koncza zywotnosc z wiekiem
jesli ciagle ładujesz nawet na lekkim mrozie jest rozładowany to znaczy ze koniec zywotu
sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KMhttp://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc
-
Tzn od momentu zakupu auta (juz ponad rok) nie ładowałem go ani razu. Czyli juz jendą zime bezproblemową przezył tylko po tym ostatnim padnieciu tak zaczeło sie robic jak opisałem wyzej. Jutro doleje wody destylowanej bo jak sprawdzałem poziom elektrolitu to tak jest mniej wiecej w połowie min a max. Z drugiej strony z tego co jest napisane to powinno sie uzupełniac wtedy gdy poziom spadnie ponizej min wiec sam juz nie wiem :P
Comment
-
Zamieszczone przez pioterhiszpan Zobacz postaTzn od momentu zakupu auta (juz ponad rok) nie ładowałem go ani razu. Czyli juz jendą zime bezproblemową przezył tylko po tym ostatnim padnieciu tak zaczeło sie robic jak opisałem wyzej. Jutro doleje wody destylowanej bo jak sprawdzałem poziom elektrolitu to tak jest mniej wiecej w połowie min a max. Z drugiej strony z tego co jest napisane to powinno sie uzupełniac wtedy gdy poziom spadnie ponizej min wiec sam juz nie wiem :Ptylko nie wiem jak trzeba to robisz czy najpierw zalac a potem ladowac czy zalewac podczas ładowania
sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KMhttp://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc
Comment
-
Najpierw doleje wody destylowaniej jak to nie pomoze to podładuje i zobaczymy ile bedzie trzymał :P Tylko z tym ładowaniem to jest jeden problem bo trzeba odłączyc aku. To sie wiąrze z resetem radia i pózniej trzeba wklepac kod którego nie wiem gdzie szukac. Dlatego tak sie wstrzymuje z tym ładowanie :P Miał ktos podobne przygoty ze swoim radiem w aucie? Chodzi im o to montowane fabrycznie Grundic,a
Dolałem wody destywolanej tak mniej wiecej okolo 0,5l moze troche mniej niz wiecej :P Z garazu jak wyjezdzałem to bez problemu ale jak postał troche na dworze to juz tak szybko nie odpalił tzn musiałem go potrzymac troche. Chyba faktycznie zdało by sie podładowac, ale tak zwlekam bo przydałby mi sie ten kod do radia. Podobno w ASO chcą za niego 50 zeta tak słyszałem.Last edited by pain; 02-12-2009, 14:14.
Comment
-
Reset jeszcze nikomu nie zaszkodziłMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Naładuj akumulator -odpal samochód napięcie na klemach -powinno sie zawierać od ok 13,6V do 14,3V.... Potem zgas silnik .włacz swiatła drogowe -jesli w ciągu minuty napiecie spadnie do ok 10V- akumulator do wymiany..wszelkie ratunki juz nie pomogą bo pewnego ranka na mrozie bedziesz miał delikatny problem..
Comment
-
Zamieszczone przez pioterhiszpan Zobacz postaDobra dzis go podpiąłem z rana i zobaczymy jak sie będzie po podładowaniu sprawował. Do tej pory wiekszych problemów z nim nie było wiec mysle ze az tak drastycznych kroków jak wymiana aku nie będzie trzeba podejmowac :P
Zamieszczone przez pioterhiszpan Zobacz postaMoge, ale nie powinno sie tak ładować bo mozna uszkodzic elektryke w aucie.
Comment
Comment