Wiązka lusterka kierowcy jest już całkowicie w drzwiach, przeciąganie kabli nie wymagało ściągania drzwi ani żadnego elementu blacharki. Sprawdzone - lusterka się kreci i grzeje. Z lusterkiem pasażera bezie problem, który sygnalizował BJ: będzie trzeba ściągnąć przednią ćwiartkę bo od środka nie przeciągnie się kabli. Trzeba od zewnątrz i potem zakrzywionym w hak kawałkiem druta pociągnąć sobie poszczególne kable. Przy okazji w drzwiach kierowcy zagościł dodatkowy kabel zasilający lampkę tapicerki - jak już się męczyć to raz z dobrze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
podgrzewane lusterka
Collapse
X
-
Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
-
Musisz podpiąć ten przycisk pod przycisk regulacji lusterek (tak było montowane fabrycznie!). Przekaźnik niepotrzebny. Tu masz opisane wszystko: https://www.civicklub.pl/fi/__vbb/sh...part-1-of-2%29.
Comment
-
Hejka, mam pytanie a nie będę zakładał nowego tematu, pytanie skierowane do tych którzy posiadają podgrzewane lusterka w swoich H, a mianowicie: czy u Was też te lusterka grzeją się tak że nie da się ich dotknąć?? kupiłem maty uniwersalne założyłem i podłączyłem, wszystko ok, tylko że one się tak grzeją że jak się dotknie to można się oparzyć i tak się zastanawiam czy tak powinny grzać czy nie uszkodzi to warstwy lustrzanej?
Comment
-
Puk Puk . Odgrzewam stary temat.
Przeszukałam wzdłuż i wszerz i NIGDZIE nie ma zdjęć - wszystkie wygasły. Również tu:
Witajcie, Zgodnie z obietnica zamieszczam opis montazu podgrzewania lusterek. (jest to POLOWA OPISU, poniewaz nie mam zdjec dokumentujacych montaz mat grzewczych - dopisze w przyszlym tygodniu jak zamontujemy u Mystka i zrobimy zdjecia). Potrzebne rzeczy: - przycisk podgrzewania lusterek (trudny do zdobycia) - koszt uzywanego ok. 30 PLN - 2 maty podgrzewajace (np. z Allegro) - koszt ok. 6 PLN / sztuka - ladnych kilka metrow roznokolorowych kabli - koszt ? (mialem swoje) Inne graty:
Widziałam post kolegi sprzed paru stron z opisem bez zdjęć i szczerze mówiąc, mnie jako kobietę przeraża brak fotek (nie ujmując kunsztu pisania! ).
Przede wszystkim, na co przykleić te maty? Słyszałam o dwustronnych taśmach, DuckTape'ach, Kropelkach, klejach do drewna ( czemu akurat do drewna?! ) i zgłupiałam !
Po drugie przeraża mnie elektryczne podpinanie się pod kabel którego nie jestem pewna (sam fakt pieszczenia się z kablami jest spoko).
Chciałabym się standardowo podpiąć pod podgrzewanie tylnej szyby- mało odkrywcze, wiem.
Help blondynce !
Edit: zdjęcie drzwi , lusterka (chyba? ) - to ogarniam!
Comment
-
tak w razie czego
Ja polecam zakup lusterek z oryginalnym podgrzewaniem - oszczędzisz sobie kuuuuuupę robotySzkoda, bo niedawno puściłem swoją angielkę. Moglibyśmy się jakoś dogadać co do lusterek
W zależności od decyzji to jeszcze to może się przydać:
Last edited by majkel79; 23-11-2016, 09:56.
Comment
-
Nie wiem czy było,ale jak ktoś chce mieć sterowanie grzania z klawisza ,to jest on trochę drogi i ciężki do zdobycia,bo to rarytas.
Pasuje tam jednak z 7gena.
Trzeba ga mieć najlepiej z wtyczką i kawałkiem wiązki.
Trzeba przelutować trochę i działa.
Kiedyś zrobiłem schemat z kolorami i zaznaczeniem co i jak przeciąć i połączyć.
Jak ktoś jest zainteresowany to poszukam.
Comment
-
oryginalne lusterka? I tak bede musiala kabelki przeciągać - a to przeraża mnie najbardziej ! Lusterko jako całe już zdejmowałam, włącznie z szybą- to UMIEM i kwestia dostania rarytasu chyba mnie tu nie ratuje?
Najpierw zajme sie klamką. Ale dzięki za linki. Jesteście de best <3
Szkoda Majkel, że angielka odpłynęła
Comment
-
Opcja raczej dla posiadaczy Japońskiej wersji,bo nie wiem czy do Angielki taki przełącznik pasuje.
Napisałem tylko dlatego że niektórzy wstawiaja tam jakieś dziwne przyicki i im to wystarcza,ale niektorzy przykładaja się do swoich aut i chcą mieć to profesjonalnie zrobione.
Tutaj instalka z 6g,na czerwono część dla wersji bez otwieranych lusterek.
To jest schemat od EP3
A tu schemat od 6g z naniesionymi kolorami od kostki klawisza 7g.
Niestety trzeba rozdzielić lusterka w jednym miejscu (cięcie na dole) nie wiem czy to jest przy starym klawiszu czy gdzieś pod konsolą,ale pewnie to pierwsze.
Masę i zasilanie trzeba dać nowe bo stare jest za cienkie.
Schemat połączeń zrobiony dla kolegi z Wałbrzyskiego klubu.Został wdrożony i działa.
345170035_1_261x203_przelacznik-lusterek-honda-civic-vii-sieradz.jpgLast edited by m26; 23-11-2016, 16:24.
Comment
-
Mam pytanko bo tak szukam i szukam. Czy ktoś próbował montować nowe konektory w fabrycznej kostce drzwi. Mam konektor 2,8mm w wersji z zatrzaskiem i bez, niby sam pin pasuje. Jednak próbowałem zamontować ten z zatrzaskiem i nie bardzo chciał wejść do końca i teraz nie wiem czy jest to wina tego że nie jest książkowo zaciśnięty czy po prostu nie pasuje.
Comment
-
o tym mówisz??? Kostka do drzwi civic vi coupe ej8
mało precyzyjnie się wyraziłeś.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Witam
Pytanie odnośnie podłączenia przycisku sterowania lusterek z 7g do instalacji 6g
czy ktoś jest w stanie łopatologicznie opisać podłączenie poszczególnych przewodów (kostka z 7g)
kolory przewodów:
1.BLK
2.ORN
3.RED/BLK
4.BLU/BLK
5.RED/YEL
6.BLU/WHT
7.GRN/WHT
8.WHT/RED
9.RED
10.2 przewody są BLK/YEL tylko jeden z nich cieńszy
Comment