Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki do świateł mijania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• widze ze kolega sie naprodukowal
    po prostu stwierdzilem ze po zdjeciu te Twoje BI nie swieca zbyt rewelacyjnie i tyle
    moze w rzeczywistości jest inaczej..
    owszem mialem zestaw xenonow z chrl i swiecily porownywalnie do tego zdjecia co skomentowalem i tyle ,w nocy byly momenty ze mozna bylo przegapic znaki drogowe bo po prostu ta bialo-niebieska barwa swiatla zlewala pobocze z droga i nie bylo to swiatlo intensywne
    jednym slowem beznadziejnie
    Last edited by wielik; 02-01-2010, 17:42.

Comment

• I właśnie dlatego, wszystkie tematy z wklejanymi zdjęciami jak cokolwiek świeci uważam, za mega z[cenzura].

Rzeczywistość świecenia moich xenonów nie wiem jak dużo ma wspólnego ze zdjęciem, które jest tylko poglądowe (i które to nie ja tu wrzuciłem własnie, żeby nie było takich dyskusji) i jak wiadomo aparat nigdy nie da tego co widzi ludzkie oko.

Nie naprodukował, tylko szybko i klarownie wyjaśniłem dlaczego uważam napisany przez Ciebie post na temat świecenia moic lamp za mega nie na miejscu i dlaczego porównywanie endzeli do soczewek bixenon również uważam za porównanie z [cenzura]
      Last edited by Tomo1; 01-01-2010, 21:07.
      Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

• I mimo wszystko nadal masz nielegal totalny w samochodzie to że policja Cie pochwaliła że sobie ładnie zamontowałeś lampy to porównanie ujmę to twoimi słowami spychu " z [cenzura]" , to tak jakbym jeździł po pijanemu i uważał że tak można bo policja mnie zatrzymała i nie sprawdziła alkomatem , to ze w Polsce policja mniej wie niekiedy o przepisach niż kierowca niestety jest faktem . Światełka masz ładne to Ci się chwali ale jest to całkowity podkreślam całkowity nielegal mimo regulacji z kabiny , i spryskiwaczy Twoja Honda jest jako pojazd homologowana do jazdy z reflektorem halogenowym , i do kiedy nie uzyskasz homologacji na lampę a jej nigdy nie uzyskasz a potem na całe auto i nie zrobisz nowego przeglądu łamiesz przepisy łamiesz prawo i każdy cwaniaczek np. Ja pierwsze co powiem policji w razie jakiegoś spotkania to że chce poświadczenie o dopuszczeniu do ruchu twojego pojazdu z tymi lampami

To tak odnośnie kontroli policyjnej , a poza tym mądrze piszesz nie mam nic do twoich świateł bo widzę ze naprawdę robisz z pojęciem różne rzeczy , nie tylko w tym temacie

Pozdrawiam
        Last edited by Tomo1; 01-01-2010, 21:08.
        Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

• A czy ja gdziekolwiek napisałem, że moje lampy są legalne w sensie prawnym ? NIE więc nie rozumiem po co się tego uczepiłeś Napisałem tylko, że świeca lepiej przez to, że mają w sobie zamontowaną europejską soczewkę bixenon Helli na palnik D2S niż chińskie endzele z soczewką halogenową bez jakiejkolwiek homologacji z dołożonym chinskim xenonem.

Tyle nic nie pisałem o aspektach prawnych.

Filozofię o cwaniaczkach w przypadku spotkania pominę
          Last edited by spychu; 01-01-2010, 20:08.
          Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

• Zwracam honor , uczepiłem się bo to spotkanie twoje z policją mnie troszkę zaintrygowało swoją drogą żebyśmy wszystkich takich mieli .
            Dodatkowo jestem złośliwy z natury

Tak na marginesie mogliby trochę zmodyfikować te przepisy odnośnie xenonów tych porządniejszych , może też bym się skusił , no ale puki co moje H4 zapewniają mi wystarczający komfort jazdy nocą
            Last edited by kamil608; 01-01-2010, 20:37.
            Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

• Żarówki Tungsram Sportlight BluISH+50% vs Philips Premium

Witam

Dzisiaj szukałem żarówek które dawałyby super białe światło u mnie w mieście. Chciałem Philipsy Bluevision ale nie miałem tyle kasy, kupiłem sobie Tungsramy Sportlight BluISH które mają dawać jasne niebiesko-białe światło(cytat z pudełka), kosztowały tylko 32zł za komplet więc zaryzykowałem, ale byłem przekonany że będzie lipa.Różnice między żarówkami philips premium a tungsramami sportlight są porażające! Nie tylko wygląd się poprawił, ale w nocy dużo lepiej widać, światło mniej męczy oczy, a niby w przypadku żarówek a'la xenon efekty są odwrotne, w moim odczuciu jest lepiej na Tungsramach właśnie.
              Żeby nie być gołosłownym:
              Tungsram Sportlight bluISH +50%:

Zwykłe philipsy:

Powyższe foto zapożyczone ze strony civic.com.pl, pierwsze jest mojego autorstwa
              Last edited by labed2007; 24-06-2010, 22:45.

Comment

• Wystarczy umieć przestawić czułość iso w aparacie aby na zdjęciach różnica była ogromna
                Żarówki xenon świecą dobrze przez dwa, góra trzy miesiące przy naszym użytkowaniu. Później się wypalają lub całkowicie przepalają. Jednak dają więcej światła (a co za tym idzie większą temperaturę). Spiralka, która żarząc się daje światło jest w takich żarówkach krótsza (jest wysilona). Wracając do kwestii temperatury - za wysoka temperatura może stopić kostkę lub nawet nadtopić zwierciadło (albo je okopcić). Także ja nie polecam żarówek a`la xenon lub o wyższej mocy (90/100W).
                Tak samo głupotą jest kupowanie żarówek mających niebieską bańkę. Mniej światła przepuszcza taka bańka od normalnej. Jedyne co jest ciekawe to efekt niebieskich świateł.
                Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

• Jestem tylko ciekawy czy to zdjęcie robiłeś na światłach drogowych - bo coraz więcej ludzi zakłada takie dziadowskie żarówki które dla nich są OK ale innych kierowców strasznie oślepiają , plus do tego jeszcze lampy ustawione tak , że świecą w kosmos i jest git . Może wszyscy niech zaczną jeździć na światłach drogowych to nie będzie trzeba kupować jeszcze mocniejszych żarówek lub chińskich pseudoksenonów .

Comment

• Tak, foto jest na długich :], światła mam dobrze ustawione tak że nie oślepiają.

Comment

• miałem kiedyś philipsy x-treme power świeciły zajebiście ale niestety jedna mi się uszkodziła i musiałem zmienić. teraz jeżdżę na tungsramach megalight 50%. komplet żarówek dużo nie kosztuje a świecą naprawdę dobrze. tungsramów nie można porównywać z chińskimi żarówkami ala xenon, te żarówki mają klasę porównywalną do philipsa czy osrama a kosztują mniej, dużo mniej. naprawdę polecam żarówki tej firmy

Comment

• żarówki zwykłe a żarówki philips power2night...

Nie wiedziałem gdzie to wcisnąć więc tutaj zamieszczę porównanie ww. żarówek. Postanowiłem wymienić je w reflektorach (moja hanka 6gen 3d). na zdjęciu nowe żarówki niestety nie są jeszcze ustawione pod względem góra-dół ale myślę, że i tak różnica spora. Postaram się poźniej podmienić zdjęcie z ustawionymi już żarówkami, ale generalnie myślę, że warto zmienić. cena na allegro ok 55zł za parę (norauto ok 100zł ) Efekt poniżej, więc może kogoś zainteresuje( porównanie krotkie - długie światła):
                        pozdr!
                        Załączone pliki

Comment

• ja jeździłem Fordem z żarówkami TUNGSRAM MEGALIGHT PLUS 60% - super żaróweczki, światło bardzo jasne a wiązka długa, teraz do Hondy mam zamiar wsadzić te same TUNGSRAMY ale PLUS 90%, tylko te żarówki są warte polecenia, ponieważ jak za taką cenę to są idealne, ale uważajcie jeśli kupujecie jakiekolwiek żarówki na Allegro czy też w sklepie internetowym, jest mnóstwo podróbek i bardzo łatwo się na takie nadziać

Comment

• Witajcie tu jest napisane mysle ze dobrze o zarówkach https://www.auto-swiat.pl/1-philips-...a-tanie-xenony
                            Last edited by Sebulerbin; 04-01-2011, 16:45.

Comment

• Zamieszczone przez max13 Zobacz posta
                              Witajcie tu jest napisane mysle ze dobrze o zarówkach https://www.auto-swiat.pl/1-philips-...a-tanie-xenony

a ja myślę że źle!!! mam te żarówki u siebie i takiego gówna to wcześniej nie miałem...czekam z niecierpliwością aż sie spalą ale myślę że raczej długo nie będę czekać...na biało to one świeciły może tydzień a teraz dają piękną żółć że nie wspomnę o tych postojówkach z zestawu które to świecą na pomarańczowo - chociaż jak są wyłączone są niebieskie - jak oni to zrobili...za żarówki zapłaciłem 80 pln-ów i nawet się nie umywają do tych co miałem wcześniej...ciekawostka...takich z Biedronki za 7 zeta, xenon efekt trwał przez 1,5 roku aż się jedna w końcu spaliła...gdyby były osiągalne kupiłbym ich chyba na zapas ale niestety były w Biedronce kiedyś tylko raz...pozdro

Comment

• Witam to chyba moj pierwszy post na forun ale ja bym nigdy nie zakapowal glinie jak ty to oswiadczasz mimo tego ze mam H 4 .Pozdrawiam

Comment

Working...
                                X