Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

naprawiany przekańnik pompy paliwa szwankuje.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• naprawiany przekańnik pompy paliwa szwankuje.

Witam.
    Mam civica VI aerodeck 2000r. 1.4 benzyna.
    Jakiś miesiąc temu próbując odpalić samochód nie usłyszałem pompy paliwa przy przekręceniu kluczyka, po kilkunastu minutach samochód odpalił.
    Podobna sytuacja miała miejsce 2 tygodnie temu. Dałem przekaźnik koledze który tam poprawił ze 3 luty które najsłabiej wyglądały.
    Dzisiaj rano wsiadam do auta i znów nie odpala. Po paru godzinach spróbowałem znów i dalej nic.
    No i tak:
    -nie słychać pompy paliwa, natomiast słychać dwa razy "cyk" na przekaźniku od pompy.
    Wcześniej autem jeździł znajomy który powiedział że kilka lat temu miał już problem z tym przekaźnikiem, ale dał jakiemuś majstrowi co mu to polutował i działało.

Czy to że słychać "cyk" na przekaźniku od pompy oznacza ze jest on sprawny?
    Czy może być to pompa?
    Jeśli nie koniecznie, jak zdiagnozować czy przekaźnik działa sprawnie? Mam miernik ale jestem raczej zielony jeśli chodzi o elektronikę.
    A i bezpieczniki oczywiście sprawdzałem.
    Pozdrawiam.

temat zmieniłem.
    r7.
    Last edited by rambo7; 19-06-2018, 12:06. Powód: edit r7.

Przekaznika sie nie naprawia,jakie luty ???mozna go walnac mlotkiem zeby zaskoczyl po czym trzeba kupic nowy !!mozna w tor pradowy wlozyc zworke i zasilic pompe na stale,mozna sprawdzic przekaznik podlaczajac napięcie na cewke przekaznika a na stykach pradowych ze tak to ujme sprawdzic przejscie miernikiem. Najlatwiej kupic nowy,po prostu

Comment

Sprawdzilem, idzie prąd od przekaźnika na pompę, sam przekaźnik jest sprawny.
      Orientujecie sie jak w tym aucie dostać się do pompy paliwa? Da radę ją wymienić pod blokiem, czy raczej trzeba oddać auto do warsztatu?

Comment

Zamieszczone przez janas12003 Zobacz posta
        Przekaznika sie nie naprawia,jakie luty ???mozna go walnac mlotkiem zeby zaskoczyl po czym trzeba kupic nowy !!
        A widziałeś chociaż kiedyś ten przekaźnik?Akurat ten się naprawia -lutownicą,młotkiem nie
        Zamieszczone przez Maciek88 Zobacz posta
        Da radę ją wymienić pod blokiem, czy raczej trzeba oddać auto do warsztatu?
        Dasz radę ,jak wyjmiesz kanapę to dalej będzie już jasne co trzeba zrobić.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
          A widziałeś chociaż kiedyś ten przekaźnik?Akurat ten się naprawia -lutownicą,młotkiem nie

Dasz radę ,jak wyjmiesz kanapę to dalej będzie już jasne co trzeba zrobić.
          https://www.civicforum.pl/showthread...t=dane+profilu
          Chodzi o wyjęcie całej kanapy czy poprostu podniesienie siedzisk? Bo już tam zaglądałem i zbyt wielkiego pola do manewru to tam nie ma...

Comment

Może jak będzie wiadomo co masz za auto to ktoś napisze co trzeba zrobić.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
              Może jak będzie wiadomo co masz za auto to ktoś napisze co trzeba zrobić.
              Przecież napisałem "Mam civica VI aerodeck 2000r. 1.4 benzyna"

Jakie informacje są jeszcze istotne?

Comment

To napisz to tutaj
                prof.jpg
                Nie odbieraj tego że się czepiam,ale tak jest po prostu lepiej.Nikt nie wraca do pierwszego postu,tylko czyta ostatni,a tam już nie widać że masz kombi.
                Akurat u Ciebie to nie wiem jak jest,ale pewnie tak jak w reszcie że kanapę trzeba wyjąć.

Comment

Working...
                X