Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alarm wyje podczas jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alarm wyje podczas jazdy

Witam, od jakiegoś czasu wariuje mi centralny. Tak jakby chciał się sam otworzyć/zamknać. Nie ważneczy jadę czy stoi zamknięta. To słychać jakby się zamykał i potrafi tak robić przez dłuższy czas a później np pół dnia nic. Do tego od 2 dni jak jadę to wyje mi alarm Dopiero po kilku naciśnięciach pilota zazbraja się, odcina zapłon i wtedy mogę go odblokować i przestaje wyć

"Hanka zwariowała" to nie jest dobry temat dla zamka centralnego, a tak naprawdę dla jakiegoś tandetnego alarmu. Hanka jest ok, zwariował dokładany alarm. Temat zmieniłem.
    Last edited by rambo7; 16-05-2018, 10:52. Powód: Regulamin pkt 5.

Zależy Ci na tym alarmie czy na sterowaniu z pilota?

Comment

Alarm i tak jest tak cichy jakby go nie było. Ważne żeby zamykani z pilota działało

Comment

Wywal zatem centralę ,dokup sam sterownik (np. noxon t5) i wykorzystaj jedynie siłowniki.
        Cntralny był fabrycznie?

Comment

Kupiłem od takiego gościa starszego już z centralnym a on był 1 właścicielem to chyba seryjny. To jak możesz pokaż gdzie to jest i rzuć linkiem co kupić bo ja słabo w temacie

Comment

https://allegro.pl/uniwerslany-stero...5-efc64ad2ba2f taki?

Comment

Dokładnie taki.
              Oryginalny sentralny ma siłowniki zabudowane w zamkach,a dokładany rozróżnisz jak tylko zdejmiesz tapizerkę z drzwi.
              Możesz zrobić fotę i tu wkleić,ew. popatrz w tematach o montażu zamka.

Comment

Witam, zabralem sie w komcu za montaz. Kupilem noxon t5. W drzwiach mam centralke jak na zdjeciu. Mam odciac kostke z centralki i polaczyc kable z noxona? Jak tak to co z czym? DSC_0019.jpgDSC_0020.jpg

Comment

Fajnie jakby dzialalo domykanie szyb ale nie koniecznie. Natomiast chcialbym zeby mrugaly migacze bo aktualnie nie mrugaja przy zamykaniu. Po zdjeciu tunelu znalazlem takie rzeczy. DSC_0021.jpg Rozpialem wszystko. Teraz jak podpiac nowy DSC_0022.jpg
                  Last edited by afri3l; 13-06-2018, 15:15.

Comment

Nie tak szybko. Musisz znaleźć też centralę od alarmu jeśli to ma działać i fzycznie ją wywalić,albo przynajmniej wypiąć.
                    Sam montaż naxona bez kierunków to 4 przewody w drzwiach i koniec roboty,jednak chcesz kierunków,to montaż należy przeprowadzić wewnątrz auta,lub przeciągnąć dwa przewody z drzwi.Zopatrz się w probówkę z igłą,bo najpierw trzeba ustalić co w dalszym ciągu podpięte jest do cemtrali a co zostało odłączone i jaki sposób sterowania wykorzystał monter alarmu.
                    Dbrze by było gdybyś zrobił fotę tego sterownika,musisz poszukać go pod konsolą.
                    Wiemy już że centralny jest fabryczny co ułatwi sprawę bo instalacji nie trzeba ciągnąć.

Edit : teraz widać więcej
                    Last edited by m26; 13-06-2018, 15:29.

Comment

Z podmaski tez wypialem DSC_0023.jpg aktualnie to wyglada tak DSC_0024.jpg zakladam ze te kable od alarmu spod maski moge wywalić calkiem?

Comment

Masz probówkę?

Comment

Mam probówke. Skoro musze ciagnac kable do kierunkow to podepnijmy narazie tylko samo zamykanie bo musze hanka dzis do pracy jechac i nie mam czasu niestety. Po odcieciu kabli ktore szly pod mache do alarmu zostali nam to DSC_0025.jpg
                          Last edited by afri3l; 13-06-2018, 15:39.

Comment

To zdejmij tapicerkę a ja idę do schematów. (kompa dosiąść)

Będziesz miał na wierzchu to się odezwij.
                            Czy central nadal działa z klucza kierowcy?
                            Last edited by m26; 13-06-2018, 15:48.

Comment

Gotowy. Dziala

Comment

Working...
                              X