Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak możliwośći włączenia jednocześnie świateł mijania oraz drogowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Narazie jednak odstąpiłe od tego pomysłu, idzie lato, dzień jest duższy.

Comment

No niestety, ale oświetlenie w VI gen. to porażka.
      30letnia lampa w Fordzie świeci o niebo lepiej :P

Po zakupie nic nie było widać, ale po spolerowaniu lamp,wymianie szyby przedniej i żarówek jest sporo lepiej.
      Najpierw włożyłem żarówki Tungsram Mega light +90%, jak się spaliły to założyłem Osram Night breaker Silver i te polecam jak ktoś chce konkretne żarówki, niekoniecznie ala tjunink z niebieskawą poświatą.
      A patent z dodatkowym przekaźnikiem dobry, bo zaraz po zakupie pare razy się tak ratowałem na chwilę jak było bardzo słabo widać.

Comment

CO do forda, akurat to moje pierwsze auto potwierdzam (ale mam FF 2 Fl z 2009 r.)

Ile kosztuja te zarowki o ktorych wspominasz ?

Comment

Moje też pierwsze, tyle że Sierra z 89'
          CO do żarówek to widzę, że komplet na allegro zaczyna się od 40zł z wysyłką więc naprawdę niedrogo jak za takie świecenie. Nawet jakby miały się przepalać sporo częściej niż standardowe H4 to nie są duużo droższe.
          Mam je już kilka m-cy i tfu tfu narazie się nie przepaliły.

Comment

Zamieszczone przez drdjmike Zobacz posta
            Moje też pierwsze, tyle że Sierra z 89'
            CO do żarówek to widzę, że komplet na allegro zaczyna się od 40zł z wysyłką więc naprawdę niedrogo jak za takie świecenie. Nawet jakby miały się przepalać sporo częściej niż standardowe H4 to nie są duużo droższe.
            Mam je już kilka m-cy i tfu tfu narazie się nie przepaliły.
            No tak. Nie sa drogie. Jest az taka zauwazalna roznica?

Comment

Wg mnie różnica jest duża

Comment

Coż, zamontowałem kilka dni temu Osram N.B. Silver H4, w sumie światło wydaje się być bardziej skupione ale oświetla mniejszą przestrzeń niż na poprzednich standardowych żarówkach. Pojeźdzę więcej po zmroku dam znać.

Plus widać takie zauważalne czarne plany na drodze (gdzie pada bardzo mało światła)

Reflektory nie są zmatowane. Wyczyściłem zew. część plaskitu przed założeniem. Oraz odwiedziłem SKP aby ustawić poprawnie reflektory.

Tak samo przy fordzie FF2, wymieniłem H7 na wskazanej firmy jak powyżej. Efekt podobny.

Później dokupie jeszcze H1 i porównam "długie"

Comment

żarówka żarówce nie równa, jest coraz więcej chińskiego badziewia na rynku, to powinno być karane. Ja ostatnio kupiłem HB3 Philips (taką mam w "byku") i nie dość że świeci światłem skupionym to 40% snopu światła świeci w czubki korony drzew, co jest grane myślę? Może źle zamontowałem? Prawie już miałem lampę rozbierać. Zdecydowałem się jednak kupić jeszcze innego producenta i kupiłem Osram HB3 i od razu lepiej szeroko płasko z zasięgiem jak trzeba, żarówka bez żadnego 30% więcej itd. normalna zwykła żarówka chyba za 30zł. Tak że jest chiński badziew na rynku jest tego sporo, opakowanie wszystko jak oryginał nie potrafię rozpoznać. Jedyna różnica w tym że w tej "lewej" krzywy był drucik wolframowy i bańka minimalnie nie w osi. To co się dzieje jest naprawdę frustrujące.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Właśnie założyłem spowrotem poprzednie h7 do swoje foki. OD razu lepiej !

Stare żarówki już wyjęte i spakowane, oddaje jutro w paczce. mam 14 dni na zwrot.

żaróki h7 Osram i jednak podróba..... zgadzam się że karany taki proceder powinien być.

Chyba, że za tanio kupiłem, nawet link do aukcji podeśle;

Comment

Working...
                    X