Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak możliwośći włączenia jednocześnie świateł mijania oraz drogowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak możliwośći włączenia jednocześnie świateł mijania oraz drogowych

Witam ponownie.

Mam taki problem w sumie od zakupu Hondy

Nie da się właczyć jednocześnie świateł mijania (krótkich) oraz drogowych (długich) Jak włączam długie, gasną krótkie.

Jedynie jak trzymam przełącznik do Siebie, (przytrzymuje go bez kliknięcia) to tylko wtedy zapalają się oba na raz.

Jak ten problem rozwiązać ? Jest to jednak uciążliwe podczas jazdy nocą. Sprawdzić bezpieczniki ? Czy coś jeszcze ?

Mam H. Civic 2000 r fastback 5 d, krajową 1.4 S 90 km

Pozdrawiam

O ile wiem to tak właśnie ma być. Niepowinny się świecić mijania z drogowymi.

Comment

Zamieszczone przez robus Zobacz posta
      Jak ten problem rozwiązać ? Jest to jednak uciążliwe podczas jazdy nocą.
      To takie jest . Nie kombinuj bo podpalisz przewód zasilający w przełączniku albo wytopisz sam przełącznik.

Comment

fakt faktem że 5, 6, 7 gen, mają najsłabsze światła z wszystkich generacji i tak jest świecą pojedyncze żarówki.
        W IV gen świeciły się 4 palinki, spokojnie można było się z TIRem równać. Też mi to nie pasowało po przesiadce na młodsze.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

No ale co jest za sens palić wszystko skoro mijania i tak dalej nie sięgają,a drogowe oświetlają pobocze jak trzeba.

Comment

tak czy siak, różnica jest nie że, duża czy znaczna, ale kolosalna.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Jak ktoś czuje że musi to przekaźnik za 6.50pln załatwi sprawę.

Comment

Ja narazie zdecyduje sie wyczyścić klosze, wymienić żarówki na nowe. Jeśli to nie da zadowalającego rezulatu pomysle nad przekaźnikiem. dziękuje wam za liczne odpowiedz.

Comment

Mi baardzo pomogło, spolerowanie kloszy i ponowne lakierowanie, wkońcu było coś widać...

Comment

Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
                    Mi baardzo pomogło, spolerowanie kloszy i ponowne lakierowanie, wkońcu było coś widać...
                    Jak bedę miał czas zajmę się i tym

Chociaż reflektory nie wyglądają na uszkodzone, czy matowe.
                    Jeśłi to nie pomoże, skorzytam z tego przełącznika (poszukam na alledrogo czy innym portalu tego typu)

Comment

Witam, poproszę o namiar, link do strony, aukcji gdzie mogę zakupić dobrej jakości wspomniany powyżej przełącznik ? (aby światła krótkie i długie świeciły jednocześnie)

Pozdrawiam

Comment

Mam pytanko, czy to nie zniszczy kloszy lamp?

Comment

Nie wiem jak sa zbudowane te klosze, jednak przy okazyjnej jezdzie nocnej do sklepu 2 km mam nadzieje ze to zda egzamin. Tym bardziej ze fabrycznie da sie wlaczyc swiatla mijania i drogowe przyciagajac wlaczyk do Siebie przy kierownicy. To poprosze jesli ktos z was ma namiar na taki przekaznik wraz z istrukcja montazu. Ppzd

Comment

Najzwyklejszy przekaźnik załączający (zwierny) z pojedyńczą zworą.https://www.google.com/url?sa=i&rct=...28559913231613
                            30 pod plus przez bezpiecznik,87 pod przewód od śmiateł mijania ,85 do masy a 86 pod przewód od drogowych.
                            To oczywiście przykładowy przekaźnik,bo możesz założyć każdy jeden który spełnia taką funkcję,może być przełączający i nie musi byc chiński.
                            Last edited by m26; 08-06-2018, 18:08.

Comment

dziękuję za namier. Narazie honda i tak stoi u mechanika (kilka rzeczy jest do zrobienia)

Więc jak wróci zajmę się przekaźnikiem.

Comment

Working...
                              X