Mam dość nurtujące mnie pytanie czy jak kupie takie coś https://allegro.pl/uniwersalny-stero...689342289.html To da rade zamontować to do hondy civic 6 gen Hatchback 5D, konkretnie chodzi mi o to czy d rade to zamontować na fabrycznych siłownikach czy trzeba siłowniki też wymieniać. Jeśli da rade nie wymieniając siłowników to jak to zrobić jakieś porady ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Centralny zamek na pilota
Collapse
X
-
Dobra jeszcze jedno ważne pytanie czy są tutaj siłowniki jeśli tak to gdzie znajde centralke centralnego zamka?
Kupiłem coś takiego 25310932_1534305639999806_7464148069595757738_o.jpgczy ktoś podpowie które z kabli tych pierwszych 6 od góry są prawidłowe do tego samochodu ?Last edited by Zawai; 11-12-2017, 16:35.
Comment
-
W drzwiach kierowcy jest sterownik.
Czarny- masa
Biało zielony- +
Biało czerwony i biało żółty- weyjście na siłowniki
Zrób zdjęcie całej instrukcji,albo podaj model tego co kupiłeś-daj coś z siebie ,z tego trzeba korzystać a nie łamać kark i się domyślać z tych fragmentów.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaW drzwiach kierowcy jest sterownik.
Czarny- masa
Biało zielony- +
Biało czerwony i biało żółty- weyjście na siłowniki
Zrób zdjęcie całej instrukcji,albo podaj model tego co kupiłeś-daj coś z siebie ,z tego trzeba korzystać a nie łamać kark i się domyślać z tych fragmentów.
Instrukcja: 24991143_1534423336654703_6492971588206465222_n.jpg Nic więcej nie ma w instrukcji na temat podłączeniaLast edited by Zawai; 11-12-2017, 19:13.
Comment
-
Jak ogarniasz to szybko zrobisz,a jak nie ogarniasz to będziesz siedział tydzień,albo 60 postów.
Poiwiem od razu żebyś sobie dokupił najprostrzy,najtańszy siłownik z dwoma przewodami,bo od strony kierowcy jest tylko czujka a silownika tam nie ma.
Tu masz rysunek pasujacy do tej centralki,robiłem kiedyś ten rysunek do Noxona,ale widzę ze ma to samo albo jest to to samo.
ZAMKI PODMIANA CENTRALI.jpg
Oryginalna centralę musisz bezwzględnie wyjąć.Nie obcinaj kości ,przewody z nowej centralki podlącz poniżej niej,wtedy zawsze masz opcję do powrotu do oryginalu.
Przewody sobie połącz tak jak na rysunku to nie bedzie balaganu,resztę utnij 10 centów od kości i zaizoluj.Powyciągaj bezpieczniki,bo zabezpieczenie oryginalnego zamka jest w skrzynce i tam ma się spalić,a nie w drzwiach w razie zwarcia,bo będziesz musiał rozbierać drzwi.
Comment
Comment