Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny zamek na pilota

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny zamek na pilota

Mam dość nurtujące mnie pytanie czy jak kupie takie coś https://allegro.pl/uniwersalny-stero...689342289.html To da rade zamontować to do hondy civic 6 gen Hatchback 5D, konkretnie chodzi mi o to czy d rade to zamontować na fabrycznych siłownikach czy trzeba siłowniki też wymieniać. Jeśli da rade nie wymieniając siłowników to jak to zrobić jakieś porady ?

Bez potwierdzania kierynkami to moment i masz centralny na pilota.
    Zrób coś z profilem,bo takie tematy osiągają wiele stron,potem nikt nie bęzie szukał po postach co masz za auto.

Comment

Jest kilka Manuali w dziale "Zrób to sam" i kilka tematów w podforum elektryka w 6 gen. Zapoznaj się z nimi. Znaleźć kabelki od kierunkowskazów w 6 gen to banalna sprawa.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Dobra jeszcze jedno ważne pytanie czy są tutaj siłowniki jeśli tak to gdzie znajde centralke centralnego zamka?
        Kupiłem coś takiego 25310932_1534305639999806_7464148069595757738_o.jpgczy ktoś podpowie które z kabli tych pierwszych 6 od góry są prawidłowe do tego samochodu ?
        Last edited by Zawai; 11-12-2017, 16:35.

Comment

W drzwiach kierowcy jest sterownik.
          Czarny- masa
          Biało zielony- +
          Biało czerwony i biało żółty- weyjście na siłowniki

Zrób zdjęcie całej instrukcji,albo podaj model tego co kupiłeś-daj coś z siebie ,z tego trzeba korzystać a nie łamać kark i się domyślać z tych fragmentów.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            W drzwiach kierowcy jest sterownik.
            Czarny- masa
            Biało zielony- +
            Biało czerwony i biało żółty- weyjście na siłowniki

Zrób zdjęcie całej instrukcji,albo podaj model tego co kupiłeś-daj coś z siebie ,z tego trzeba korzystać a nie łamać kark i się domyślać z tych fragmentów.
            Model Proxima SRPI MINI
            Instrukcja: 24991143_1534423336654703_6492971588206465222_n.jpg Nic więcej nie ma w instrukcji na temat podłączenia
            Last edited by Zawai; 11-12-2017, 19:13.

Comment

Ok. to teraz pytanie czy chcesz mieć to w 15 minut bez szukania w przewodach i Twoja praca zamknie się jedynie w tych drzwiach,
              czy chcesz trudniejszej opcji z potwierdzeniem kierunkami,ale montaż wewnątrz auta (drzwi i tak trzeba rozebrać)?

Comment

Zależy ile sie schodzi z kierunkami bo jak z pół dnia to podziekuje i wole to bez kierunków.
                Z rozbieraniem drzwi nie ma problemu bo już sobie wymieniałem podnośnik szyby cały

Comment

Jak ogarniasz to szybko zrobisz,a jak nie ogarniasz to będziesz siedział tydzień,albo 60 postów.
                  Poiwiem od razu żebyś sobie dokupił najprostrzy,najtańszy siłownik z dwoma przewodami,bo od strony kierowcy jest tylko czujka a silownika tam nie ma.
                  Tu masz rysunek pasujacy do tej centralki,robiłem kiedyś ten rysunek do Noxona,ale widzę ze ma to samo albo jest to to samo.
                  ZAMKI PODMIANA CENTRALI.jpg
                  Oryginalna centralę musisz bezwzględnie wyjąć.Nie obcinaj kości ,przewody z nowej centralki podlącz poniżej niej,wtedy zawsze masz opcję do powrotu do oryginalu.
                  Przewody sobie połącz tak jak na rysunku to nie bedzie balaganu,resztę utnij 10 centów od kości i zaizoluj.Powyciągaj bezpieczniki,bo zabezpieczenie oryginalnego zamka jest w skrzynce i tam ma się spalić,a nie w drzwiach w razie zwarcia,bo będziesz musiał rozbierać drzwi.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                    nie cytujemy całości wypowiedzi

Ok spróbuje to zrobić jutro dam znać jak poszło
                    Last edited by rambo7; 15-01-2018, 22:20. Powód: edit

Comment

A silownik masz?

Comment

Working...
                      X