Witam, w sumie nie wiem od czego zacząć, może od tego że wiem że jestem świadom że rzeczy poniżej przeze mnie opisane można zrobić samemu a tymbardzij właśnie chciałbym poznać własne auto
Posiadam Honde civic VI liftback '95 vtec, tak więc by było czytelniej ponumeruje sprawy.
Pierwsza seryjka dotyczy rzeczy które niewiem do czego służą:
1.Ten czerwony włącznik, nic się nie dzieje gdzy wciskam
2. Czerwone włączniki, jak wyżej
3. Czarna czujka, ja tak to sobie tłumacze w sumie.
A teraz rzeczy które musiałbym naprawić:
4. Kontrolka SRS
5. Kontrolka ABS - czasem gaśnie czasem świeci
6. Kontrolka, 'pikanie' włączonych świateł kiedy otwieram drzwi
7. Gdy jest zimno/wilgotno wentylator nie chce działać i jedynie pomaga 'czaśnięcie' schowkiem
8. Nie działa zamek centralny w tylnich prawych drzwiach
I rzeczy nie związane z elektroniką ale chciałem wszystko w jednym temacie umieścić
9. Podczas cofania pod górke pare dni temu poleciał mi dym/para z tej cześci, dokładnie odchyliła się uszczelka. Po wyłączeniu silnika i odczekaniu paru dobrych minut jak i zamieszczeniu uszczelki na swoim miejscu auto jeździło dobrze
10. Czy taki nalot płynów na silniku to norma czy mam jakieś poważne wycieki?
Jeśli ktoś z Was byłby w stanie mi pomoc w którymś z podpunktów byłbym bardzo wdzięczny
Nie są to jakieś wielkie problemy ale troche w aucie jeszcze mam do zrobienia (silniczki od szyb + cały mechanizm od str. kierowcy, wyprawki, opony, kostki świateł itp) i wiosna nadeszła a moim zamiarem jest doprowadzenie jej do pieknego stanu wszak auto pomimo wieku sprawdza się a także podoba. Pozdrawiam i z góry dziekuje.

Pierwsza seryjka dotyczy rzeczy które niewiem do czego służą:
1.Ten czerwony włącznik, nic się nie dzieje gdzy wciskam
2. Czerwone włączniki, jak wyżej
3. Czarna czujka, ja tak to sobie tłumacze w sumie.
A teraz rzeczy które musiałbym naprawić:
4. Kontrolka SRS
5. Kontrolka ABS - czasem gaśnie czasem świeci
6. Kontrolka, 'pikanie' włączonych świateł kiedy otwieram drzwi
7. Gdy jest zimno/wilgotno wentylator nie chce działać i jedynie pomaga 'czaśnięcie' schowkiem
8. Nie działa zamek centralny w tylnich prawych drzwiach
I rzeczy nie związane z elektroniką ale chciałem wszystko w jednym temacie umieścić
9. Podczas cofania pod górke pare dni temu poleciał mi dym/para z tej cześci, dokładnie odchyliła się uszczelka. Po wyłączeniu silnika i odczekaniu paru dobrych minut jak i zamieszczeniu uszczelki na swoim miejscu auto jeździło dobrze
10. Czy taki nalot płynów na silniku to norma czy mam jakieś poważne wycieki?
Jeśli ktoś z Was byłby w stanie mi pomoc w którymś z podpunktów byłbym bardzo wdzięczny

Comment