Witam, przeszukałem kilka tematów, mniej więcej chyba wiedziałbym co mam do zrobienia, ale jednak wolę się upewnić i poznać opinię innych osób. Kupiłem auto już z tymi wadami, poprzedni właściciel powiedział wprost, że prędkościomierz nie działa i jest do wymiany impulsator. Czy jeżeli impulsator jest popsuty to wtedy w ogóle nie działają żadne z zegarów? Ogólnie jest u mnie tak, że obroty silnika pokazuje normalnie, przebieg normalnie rośnie i zegar od prędkości działa, ale nie tak jak powinien. Od 0-60km/h wskazówka siedzi na pozycji 0, lub czasem jadąc 60km/h (2 tys. obrotów na 4 biegu, po tym poznaję) jakoś tak wskakuje na 20, może 30. Dopiero powyżej tych prędkości typu 60km/h zaczyna w miarę dobrze pokazywać, ale tylko w miarę, bo jadąc 100 pokazuje 120. Cały czas również mam zapaloną kontrolkę SRS. Czasem również, w zależności od warunków pogodowych i temperatury zdarza mi się przekręcić licznik w taki sposób, że wskazówka blokuje się na resecie przebiegu tymczasowego, ale dzieje się tak gdy zgaszę silnik i akurat wskazówka dostanie taki prąd, że przeleci, ale też sam się przekręca gdy auto stoi bez włączonego silnika. Wieczorem wskazówka normalna a później rano licznik zamknięty widzę.
Honda Civic VI fastback '97 D15Z8
Nie mogę nigdzie znaleźć pasującego do mojego auta impulsatora, już jeden kupiłem, ale nie pasował... Gdzie mam szukać problemu? Jeżeli to coś w samych zegarach, to będę mógł się tym zająć jak będę oklejał drewienko, bo i tak będę musiał deskę rozdzielczą wymontować sobie do tego. Jeżeli impulsator sam w sobie jest wadliwy, to wymiana go też powinna pomóc, ale dopiero jak znajdę jakiś pasujący, o co będzie ciężko. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Kasowanie błędu SRS raczej nie pomoże mi we wskazaniach prędkości, ale przynajmniej ABS będzie działał, tak? Nie dopatrzyłem się działania ABSu w aucie od kiedy go mam przez błąd z SRS.
Honda Civic VI fastback '97 D15Z8
Nie mogę nigdzie znaleźć pasującego do mojego auta impulsatora, już jeden kupiłem, ale nie pasował... Gdzie mam szukać problemu? Jeżeli to coś w samych zegarach, to będę mógł się tym zająć jak będę oklejał drewienko, bo i tak będę musiał deskę rozdzielczą wymontować sobie do tego. Jeżeli impulsator sam w sobie jest wadliwy, to wymiana go też powinna pomóc, ale dopiero jak znajdę jakiś pasujący, o co będzie ciężko. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Kasowanie błędu SRS raczej nie pomoże mi we wskazaniach prędkości, ale przynajmniej ABS będzie działał, tak? Nie dopatrzyłem się działania ABSu w aucie od kiedy go mam przez błąd z SRS.
Comment